Anlık Bildirim

Nvidia: Ekran kartı fiyatları yükselmeye devam edecek

Bu yıl normal seviyelerden bir ekran kartı almayı ümit ediyorsanız başka bir bahara ertelemeniz gerekecek zira üreticiler yıl sonuna kadar fiyatların yüksek seyretmesini bekliyor.

Son dönemde özellikle bellek üretimi sıkıntısı ve madencilerin istilası nedeniyle ekran kartı fiyatları olması gereken seviyenin çok üzerine çıktı. Oyuncular umutla fiyatların düşmesini beklerken hayal kırıklığına uğrayabilir.

Bu yıl da bitti

Nvidia ve donanım ürünleri satıcısı Massdrop’u ziyaret eden bir ekibin yaptığı açıklamalara göre yıl sonuna kadar ekran kartı fiyatlarında düşüş beklenmiyor, aksine daha da artması ihtimali üzerinde duruluyor. Ekip ziyaretlerinden henüz en kötüsünü görmediğimizi düşünüyor.

Nvidia fiyatlardaki artışı iki şeye dayandırıyor. Birincisi sanal madencilerin yoğun ilgisi nedeniyle stokların yetersiz kalması. Bireysel madencilerden ziyade büyük çiftlik sahiplerinin olduğu gibi bir mağaza zincirini boşaltıp götürmesi bunda en büyük etken.

İkincisi ise grafik belleklerinde yaşanan stok sıkıntısı. Yine bunda en büyük etken hem mobil cihazlar için hem de grafik kartları için belleklerin aynı üretim bantlarından çıkması. Bu hatları birbirinden ayırmak büyük yatırımlar istiyor. Akıllı telefon pazarında bellek bileşenlerine talebin daha da artması üreticileri de sıkıştırmış durumda. Kısacası bu yıl da ucuz ekran kartı bulabilmek hayal olacak gibi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13568 kez okundu.
61 kişi, toplam 70 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce gtx1080 ti ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim