Anlık Bildirim

Microsoft Edge tarayıcısının ilk eklentisi ortaya çıktı

Insider kullanıcıları için kısa bir süre sonra kullanıma açılacak Microsoft Edge tarayıcı eklentileriyle ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni nesil tarayıcının ilk eklentisi gün ışığına çıktı.
Microsoft'un Windows Insider programına kayıtlı kullanıcılar için Edge eklentilerini yayınlamaya hazırlandığı söyleniyordu. Bu nedenle ilk eklentinin ortaya çıkması sürpriz olarak değerlendirilmemeli. WindowsBlogItalia, kısa bir süre önce mağazada yayınlanan ve hatta kullanıcılar tarafından indirilebilir durumda olan ilk Windows 10 Edge tarayıcı eklentisini ortaya çıkardı.
Page Analyzer ismindeki eklenti, özellikle web sitelerini optimize etmek isteyen geliştiricileri hedefleyen bir araç gibi görünüyor. Eklentinin ne işe yaradığını bir kenara bırakırsak Edge eklentileri üzerindeki çalışmalarının oldukça iyi ilerlediğinin açıkça ortada olduğunu söyleyebiliriz. Hatta söz konusu kaynak mağazadan indirilen tarayıcı eklentisini yüklediğini ve sorunsuz şekilde çalıştığını söylüyor.

Eklentiler yaz ayında genel kullanıma açılacak

Eklentiler aslında Başlat menüsünde kendisine ait girişle geldi ve Microsoft Edge'de varsayılan olarak etkinleştirildi ancak seçenekler ve araçların hiçbiri çalışmadı. Şirket geçerli Windows 10 Redstone yapılarında büyük olasılıkla eklentileri kilitlemiş durumda ancak çok yakında kullanılabilir hale getirecek.
Microsoft Edge tarayıcı eklentilerinin ilk olarak Threshold 2 güncellemesinin (sürüm 1511) bir parçası olarak Kasım ayında gelmesi bekleniyordu. Ancak tam olarak hazır olmadığı gerekçesiyle Redstone güncellemesi kapsamında yaz ayına ertelendi. Şirketin planı, geliştiricilerin mümkün olduğunca az efor sarfederek herhangi bir Google Chrome uzantısını Edge tarayıcısına uyarlayabilmeleri. Böylece mağazaya daha kolay eklenti getirilebilmesi mümkün olacak. Büyük olasılıkla eklentiler yaz aylarında genel kullanıma açılmadan önce yaklaşan BUILD geliştirici konferansında önemli bir tartışma konusu olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5389 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
eklenti, tarayıcı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim