Anlık Bildirim

Mevlana filmi için Leonardo DiCaprio'nun adı geçiyor

Oscar ödüllü senarist David Franzoni, senaryosunu kaleme aldığı Mevlana filminde ünlü düşünürü Leonardo DiCaprio'nun canlandırmasını istiyor. Ayrıca Robert Downey Jr. da başka bir rol için isteniyor.
Gladyatör, Amistad ve Kral Arthur gibi ünlü filmlerin Oscar ödüllü senaristi David Franzoni, şu sıralar ilgi çekici yeni bir film üzerinde çalışıyor. Henüz yazım aşamasında olan bu yeni film, Doğu kültürünün en önemli şair ve düşünürlerinden biri olan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatını anlatacak.
Filmin yazar ve yapımcısının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar, Mevlana filmini bir anda sinema dünyasının gündemine taşıdı. Çünkü filmin yapımcılarından biri olan Stephen Joel Brown ve Franzoni, Mevlana'yı canlandırması için bir numaralı tercihlerinin yıldız oyuncu Leonardo DiCaprio olduğunu açıkladılar.
Müslüman karakterlerin batı sinemasında basmakalıp canlandırmaların ötesine geçemediğine dikkat çeken Franzoni, Mevlana filmi ile bu kalıpları yıkacaklarını ve ünlü düşünürü DiCaprio gibi bir oyuncunun canlandırmasını istediğini belirtti. Franzoni ayrıca Şems-i Tebrizi rolü için de Robert Downey Jr. gibi bir oyuncu ile çalışmak istediğini ifade etti.
Franzoni ve Brown geçtiğimiz hafta İstanbul'a gelerek Mevlana'nın hayatı ve çalışmaları konusunda uzman olan isimler ile görüştüler. Eserleri batı ülkelerinde de son derece popüler olan Mevlana'nın hayatını ve karakterini geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan filmin çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11049 kez okundu.
30 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinema, mevlana ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim