Anlık Bildirim

Facebook Messenger’ın karanlık modu emoji ile açılabiliyor

Facebook’un popüler mesajlaşma uygulaması Messenger, geçtiğimiz aylarda karanlık mod özelliğine kavuşmuştu. Bu modun bir emoji yardımıyla açılabileceği ortaya çıktı.
Messenger karanlık modu emoji ile açılıyor Tam Boyutta Gör
Çoğu firma hizmetleri içerisine “Easter Egg” adı verilen gizli özellikler yerleştiriyor. Facebook da mesajlaşma uygulaması Messenger içerisinde bunu emojilerle yapıyor. Örneğin futbol topu emojisini arkadaşınıza yolladığınızda bir top sektirme oyunu açılıyor. Benzeri bir emojinin uygulama için geçtiğimiz aylarda duyurulan karanlık mod özelliğini devreye soktuğu öğrenildi.

Ay emojisi

Konuşma sırasında hilal şeklinde ay emojisi gönderdiğinizde ekranınızda önce gülen suratlı ay emojilerini görüyorsunuz. Daha sonrasında ise yukarıdan “Karanlık Modu Buldun!” bildirimi çıkıyor. Bu bildirim yardımıyla karanlık modu açabiliyorsunuz. Ayrıca ay simgesini gönderdiğiniz arkadaşlarınız da emoji yardımıyla karanlık modu açabiliyor. Ancak karanlık modu aktif ettiğiniz anda uygulama özelliğin hala yapım aşamasında olduğunu sizlere belirtiyor. Karanlık modun aktif olmadığı bazı alanlara denk gelmeniz mümkün.

Messenger karanlık modu emoji ile açılıyor Tam Boyutta Gör

Karanlık mod özelliği aylar önce kullanıma açıldı ama tüm kullanıcılar tarafından erişebilir durumda değil. Bu emoji yöntemi sayesinde uygulamasında karanlık mod açma seçeneği bulunmayan kullanıcılar da özelliği erkenden deneyebilecekler. Karanlık modun tam anlamıyla bitmiş sürümünün ne zaman yayınlanacağı hakkında bir bilgi ise şimdilik bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim