Anlık Bildirim

LG mobilde kayıp genelde ise rekor kırıyor

2018 yılı mobil bölüm için iyi geçmedi. Toplamda 700 milyon dolar kayıp yaşayan bölüm şirketin genel faaliyet karını da olumsuz etkiledi. Buna rağmen rekor kar elde edildi.

Akıllı telefon pazarında bir türlü bekleneni veremeyen elektronik devi LG, holding genelinde ise rekor gelir elde etmeye devam ediyor. Firmanın geçen yıl itibariyle büyük bir başarıya imza attı.

Bir türlü trendi yakalayamadı

Yapılan açıklamaya göre 2018 yılı son çeyrek itibariyle 14 milyar dolar gelir elde edildi. Yıl bazında yüzde 7 düşüş yaşanırken mobil telefon satışlarının azalmasına işaret edildi. Faaliyet karı ise 67 milyon dolar oldu.

Mobil bölüm 1.5 milyar dolar, eğlence bölümü 1.35 milyar dolar, ev aletleri bölümü 1.35 milyar dolar ve araç bölümü de 1.25 milyar dolar gelir elde etti. Geçen yıl son çeyrekte firmanın 40 milyon adet telefon sattığı ve yüzde 26 düşüş yaşadığı raporlarda dile getirilmişti.

2018 yılı genelinde ise 54.4 milyar dolar gelir elde edildi. Mobil bölümün kayıplarına rağmen 2.4 milyar dolar faaliyet karı oluştu ve yıl bazında yüzde 10 civarında artış yaşandı.

Mobil bölüm toplamda 7 milyar dolar gelir elde etti. Yeniden yapılanma nedeniyle ise 700 milyon dolar civarında bir zarar ortaya çıktı. Eğlence bölümü 14 milyar dolar, ev aletleri bölümü 17 milyar dolar, otomotiv bölümü ise 3.8 milyar dolar gelire ulaştı.

LG genel anlamda 2019 yılının da iyi geçmesini bekliyor. Mobil bölümde ise V50 ThinQ 5G ve G8 amiral gemileri ile biraz hareket sağlanacağı tahmin ediliyor. Özellikle Kuzey Amerika ve Güney Kore’de operatör ağırlıklı stratejilere geçiş yapılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7591 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, v50 thinq 5g ve
2 etiket daha g8 Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim