Anlık Bildirim

LG gelirlerde rekor kırıyor, mobil bölüm halen kayıplarda

Akıllı telefon pazarında kayıplarını sürdüren LG mobil bölümü bu yıl bir hareketlilik beklemiyor. Gelecek yıl 5G teknolojisi ile birlikte çıkışa geçme umudu var.

Farklı akıllı telefon stratejileri denemelerine rağmen bir türlü pazarda istediği satışları elde edemeyen LG mobil bölümü adeta firmanın kamburu haline geldi. Holding olarak LG tarihi rekorlara imza atarken mobil bölüm zarardan çıkamadı.

Gelenek oldu

Firmanın açıkladığı ön rakamlara göre yılın üçüncü çeyreğinde toplam 13.64 milyar dolar gelir elde edildi. Bu rakam 60 yıllık firma tarihindeki en yüksek üçüncü gelirine işaret ediyor. Faaliyet karı ise 660 milyon dolar ile yıl bazında yüzde 44 artış gösterdi.

Mobil bölüm ise halen zarar ediyor. Net rakamlar açıklanmasa da analiz uzmanları üç haneli rakamlarda zararın devam edeceğini tahmin ediyor. Bir önceki çeyrekte 172 milyon dolar zarar edilmişti.

LG Mobile başkanı da bu yıl için bir düzelme beklemiyor. Özellikle 5G teknolojisinin hayatımıza girmesi ile birlikte en erken gelecek yıl bir kıpırdanma olacağı düşünülüyor. Firma ilk 5G telefonlarından birisini piyasaya sürmeyi planlıyor. Mobil bölümün yatırımı artık 5G teknolojilerine kaymış durumda. Bununla birlikte analiz uzmanları mobil bölüm için gelecek yıl da umutlu değil.   

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12867 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg mobile ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim