Anlık Bildirim

LG G8 ThinQ, OLED ekranını hoparlör olarak kullanacak

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi LG'nin, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtacağı yeni amiral gemisi G8 ThinQ'nin ekranı hoparlör işlevi görecek. İşte konunun detayları.
Teknoloji devlerinden LG, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtacağı yeni amiral gemisi akıllı telefonu G8 ThinQ modelinin, ekranın hoparlör olarak kullanmasını sağlayacak yeni bir özelliğe sahip olacağını açıkladı.

İlk olarak televizyonlarda kullanıldı

Crystal Sound OLED veya CSO adı verilen özellik, tüm yüzeyi titreterek ekranı hareketli bir diyafram olarak kullanıyor. Bu da, stereo ses efekti oluşturmak için telefonun altına yerleştirilmiş özel hoparlörle birlikte çalışan ekranın ikinci bir kanal gibi işlevi görüyor. Sonuç olarak da ses netliği artıyor ve seslerin ayırt edilmesi kolaylaşırken, müzik notalarının da daha dikkat çekici hale geldiği belirtiliyor.
CSO teknolojisi akıllı telefonlar için yeni olsa da, ilk kez geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen LG OLED televizyonlara dahil edilmişti. Japon devi Sony bu teknolojiyi Acoustic Surface olarak adlandırıyor ve uzun süredir de kullanmakta. CSO televizon ekranlarının büyük olması sebebiyle burada iyi sonuç veriyor. Akıllı telefonlarda ise yüzey alanının küçük olması sebebiyle nasıl bir kalite sunacağı ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim