Anlık Bildirim

GSM firmasının kurumsal şifresiyle 50 milyon kimlik bilgisi çalındı

Bugün gerçekleşen bir operasyonda, 50 milyon kişinin kimlik bilgisini çalan örgüt yakalandı. Örgütün GSM firmalarından birine ait kurumsal şifreyi ele geçirerek bu bilgilere ulaştığı söyleniyor.
Kurumsal şifreyle 50 milyon kimlik bilgisi çalındı Tam Boyutta Gör
Gün içerisinde gerçekleşen operasyonda, 50 milyon kişiye ait kimlik bilgilerinin bir örgütün elinde olduğu ortaya çıktı. Örgüt, GSM firmalarından birine ait kurumsal şifreyi yasa dışı yollarla ele geçirip bu bilgilere ulaştı. Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, suç örgütünün 16 üyesini gözaltına aldı.

Nüfus cüzdanı fotokopisi bile mevcut

Ankara, Adana ve Antalya başta olmak üzere sekiz ilde düzenlenen operasyonda örgütün elinde birçok bilgi olduğu ortaya çıktı. GSM abonelerine ait T.C. kimlik numarası, adres, anne kızlık soyadı gibi önemli verileri elinde tutan örgüt, nüfus cüzdanı fotokopilerine bile ulaşabiliyordu. Bu bilgilerle sahte kimlikler hazırlayan örgüt üyelerinin, vatandaşların adına izinsiz GSM hattı çıkarmak ve banka hesapları açmak gibi suçlara karıştığı tespit edildi. Hatta kimlik bilgilerinin yasa dışı bahis siteleri gibi yerlere satıldığı öğrenildi.

50 milyon GSM abonesi haliyle büyük bir çoğunluğu kapsıyor. Örgütün elindeki bilgilerle yapılabileceklerin de sınırı yok diyebiliriz. Mahkeme tarafından gözaltına alınan 16 şüphelinin 7’sinin tutuklanmasına, 9’unun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9906 kez okundu.
47 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gsm, operatör ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim