Anlık Bildirim

Korsan müzik indirme sitesi MP3Skull'a 22.2 milyon dolar ceza

Yasa dışı müzik indirme sitesi MP3Skull plak şirketlerine 22.2 milyon dolar ceza ödemeye mahkum edildi. Müzik şirketlerinin bu parayı tahsil edebilmeleri için önce site sahiplerini bulmaları gerekecek
Sevdiği müzikleri ücretsiz olarak indirenler için kötü ancak plak şirketleri, sanatçılar ve tüm müzik endüstrisi için iyi bir haber var. Dünyanın en popüler yasa dışı müzik indirme sitelerinden biri olan MP3Skull artık yok. Web sitesi, müzik endüstrisinin önemli oyuncuları tarafından kendisine karşı yürütülen hukuk savaşını kaybetti. RIAA (Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği) geçtiğimiz yıl dünyanın üç büyük müzik şirketi olan Sony, Warner ve Universal ile birlikte korsan müzik merkezini kapatma amacıyla bir araya gelmişti.
Mahkeme, MP3Skull platformunun arkasındaki isimlerin RIAA ve plak şirketlerine yasa dışı olarak indirilen 148 şarkı için parça başına 150 bin dolar, toplamda ise 22.2 milyon dolar gibi astronomik bir tazminat ödemesi kararına vardı. Elbette web sitesinde korsan olarak indirilebilecek sadece 148 adet şarkı yoktu ancak bu davayı kazanmak için yeterliydi. Site şu anda başka domain ismi altında faaliyetlerini sürdürmeye devam etse de .com ve .to uzantılı alan adları yüksek mahkeme emriyle İngiltere'de ISP'ler tarafından engellenmiş durumda.
Tüm süreç boyunca, MP3Skull'dan hiç kimse RIAA ve müzik şirketleri tarafından yöneltilen iddialara yanıt vermezken, duruşmalara da katılmadı. Bu nedenle davaya bakan ABD Bölge Yargıcı Marcia Cooke'un oldukça hızlı bir karar vermesi mümkün oldu. MP3Skull, geride bıraktığımız birkaç yıl içersinde hukuk mücadelesine yenik düşen son yasa dışı müzik sitesi olmuş durumda. 2015 yılı içersinde popüler müzik akışı sitesi Grooveshark kepenk indirmek zorunda kalmıştı. Megaupload'ın kurucusu Kim Dotcom da benzeri bir telif hakkı mücadelesinden sonra web sitesini kapatmış ve göz altına alınmıştı.
RIAA ve müzik şirketleri MP3Skull'dan 22.2 milyon dolar kazandı ancak bunu tahsil edebilmeleri için öncelikle site sahiplerini bulmaları gerekecek. Öte yandan web sitesi farklı alan adları altında faaliyetlerini sürdürerek kedi ve fare oyununa devam edecek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6156 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tazminat, mp3skull ve
4 etiket daha riaa ceza milyon dolar Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim