Anlık Bildirim

Huawei orta sınıf telefonlar için yeni bir hızlı şarj protokolü üzerinde çalışıyor

Çinli teknoloji devi Huawei'nin orta sınıf akıllı telefonlarında kullanmak üzere 20W'lık bir şarj protokolü üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yeni şarj teknolojisi ilk olarak P30'da kullanılabilir.
Çin'in önde gelen şirketlerinden biri olan Huawei sürekli olarak yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Şirket bir süre önce Huawei Mate 20 Pro ile birlikte gelen ve bir saat içinde 4200 mAh pili tamamen şarj edebilen 40W SuperCharge protokolünü duyurmuştu. Ancak üretim maliyeti oldukça pahalı olduğu için 40W şarj protokolü sadece üst sınıf akıllı telefonlarda kullanılabilecek.
Huawei'nin şimdi de daha ucuz maliyetli 20W SuperCharge Protocol (SCP) üzerinde çalıştığına dair spekülasyonlar var. İnternete sızdırılan bir belgeye göre 20W SCP, SCP Gen. 2'nin kullandığı amperajın yarısını kullanıyor.

Huawei P30'da görebiliriz

Yeni protokol 10V/4A yerine 10V/2A şarj imkanı sunacak. Maliyet uygun olduğu için de orta sınıf cihazlar ve hatta bazı üst sınıf akıllı telefonlarda göreceğiz.
Gelecek yıl Huawei'nin P30 serisini duyurması bekleniyor ancak her iki akıllı telefonun da 40W SuperCharge protokolünü kullanması düşük bir ihtimal. Huawei P30 Pro varyantının 40W ile geleceğini varsayarsak muhtemelen P30'un kutusundan da 20W'lık şarj adaptörü çıkacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim