Anlık Bildirim

Hava kuvvetlerinin yeni gücü Roketsan üretimi Teber envantere giriyor

Roketsan tarafından milli olanaklarla geliştirilen lazer güdüm kiti Teber, Temmuz ayı içerisinde envantere giriyor. Testleri başarıyla sonuçlanan yeni kit, hava kuvvetlerinin yeni gücü olacak.

Hava kuvvetlerinin yeni gücü Roketsan üretimi Teber envantere giriyor

MK-81 ve MK-82 genel maksat bombalarının vuruş hassasiyetini milli olanaklarla artıracak olan Teber Lazer Güdüm Kiti, üzerinde çalışılan uzun bir sürenin ardından sonunda envantere giriyor. Bir süredir testleri devam eden ve bu süre içerisinde yapılan mühimmatsız atışlarda hedefini 12’den vuran lazer güdüm kiti, 6 metrelik yanılma payı ile hedefe yüksek isabet oranı ile ulaşıyor.


Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB), Küresel Konumlama Sistemi (KKS) ile Yarı Aktif Lazer Arayıcı Başlığı (LAB) kullanarak, kullanılması ön görülen mühimmatları akıllı bir silah sistemi haline getiren Teber, genel güdüm fazında bombaların yüksek manevra kabiliyetine kavuşmasına da imkan tanıyor. Ekonomik yapısı ile muadillerine kıyasla çok daha makul rakamlarla üretilen Teber, entegre edildiği bombaları tanıyabilme özelliği ile yurt dışı ihracatı konusunda da güçlü bir ürün haline geliyor.


Bu arada 2016 yılı sonunda imzalanan bir anlaşma ile Roketsan, Teber’in Airbus üretimi C295W Keşif ve Nakliye Uçağı’nda da kullanılabilir olması için bir entegrasyon çalışması gerçekleştirmişti. Aynı şekilde F-16’lar da Teber yüklü olarak uçuş gerçekleştirebiliyor olacak.

Hava kuvvetlerinin yeni gücü Roketsan üretimi Teber envantere giriyor Tam Boyutta Gör

MK-81 ve MK-82 Bombaları

Amerikan yapımı MK-81 ve MK-82 bombaları ABD üretimi bir mühimmat. Basit yapısı ile ucuz olan bu bombalar, etkili vuruş gücü ile 1950’li yıllardan bu yana kullanımda. Serbest düşümlü olarak üretilen MK-81 ve MK-82, ülkemizde de Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bolca bulunan bombalar arasında yer alıyor. MK-81 44kg H-6 patlayıcı barındırıyor ve 119kg ağırlığında. MK-82 ise 89kg H-6 patlayıcı barındırıyor. Ağırlığı 227kg. MK-82’nin birim fiyatı 270 dolar olarak tahmin ediliyor.

NOT: Teber, Anadolu'da da küçük ve hafif baltalar için kullanılan isimlendirmelerden bir tanesi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6432 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim