Anlık Bildirim

HarmonyOS, 2020'de beşinci büyük işletim sistemi haline gelecek

Counterpoint adlı araştırma şirketine göre Huawei'nin işletim sisemi 2020 yılında yüzde 2 pazar payıyla beşinci en büyük işletim sistemi olacak. Rapora göre HarmonyOS önümüzdeki yıl Linux'u geçecek.
Huawei, HarmonyOS adlı işletim sistemini geçtiğimiz Ağustos ayında Android'e alternatif olarak duyurmuştu. Daha sonrasında ise şirketin yeni işletim sistemini henüz akıllı telefonlarda kullanmayacağını öğrendik. Ancak gelecek yıl Huawei P40 ile kullanıma sunulabilir.
Counterpoint adlı araştırma şirketi, henüz yolun başında olan HarmonyOS'un  istatistiklerini analiz ederek gelecek yıl hangi seviyede olacağına dair bir tahminde bulundu. Hazırlanan rapora göre HarmonyOS, 2020'de yüzde 2'lik global pazar payıyla beşinci en büyük işletim sistemi haline gelebilir.

2020'de telefonlarda görebiliriz

Huawei'nin geliştirdiği mobil işletim sistemi bu yılın sonuna kadar Çin'de yüzde 0.1'lik pazar payına ulaşacak. HarmonyOS'un henüz Huawei’nin akıllı telefonlarında kullanılmadığını ve şirketin bu yıl yeni işletim sistemini çalıştıran bir akıllı telefon çıkarmayı planlamadığını tekrar hatırlatalım.
Ancak, HarmonyOS önümüzdeki yıl Huawei marka akıllı telefonlarda yer almaya başlayabilir. Bu durumda Çinli şirket işletim sistemi pazarından pay kaparak, ilk beş üretici arasında kendine yer bulabilecek.
Counterpoint'in raporuna göre pazar payının yüzde 39'unu elinde bulunduran Android işletim sistemi şu anda lider konumda. Hemen arkasından ise yüzde 35 pazar payına sahip Windows geliyor.
Apple'ın iOS ve macOS işletim sistemleri yüzde 13.87 ve 5.92 pazar payıyla üçüncü ve dördüncü sıradalar. Pastadan sadece yüzde 0.77'lik bir dilim kapabilen Linux ise beşinci olabilmiş durumda. Ancak rapora göre, HarmonyOS önümüzdeki yıl beşinciliği Linux'un elinden alacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5808 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim