Anlık Bildirim

HTC marka hakkını devredebilir

Bir dönemin en popüler akıllı telefon üreticisi HTC yakında üretimden tamamen çekilebilir. Firmanın marka devri için Hint akıllı telefon üreticileri ile görüşmeler yaptığı ifade ediliyor.

Akıllı telefon pazarında görkemli günlerinden uzaklaşan üreticilerin marka hakkı devri yaparak ayakta kalmaya çalıştığını görüyoruz. BlackBerry hali hazırda üretimi tamamen Çinli TCL firmasına devretmiş durumda.

Üretimden çıkıyor

Sektörden gelen bilgiler HTC’nin akıllı telefon tarafında bir marka devri planı yaptığını gösteriyor. Bu konu daha önce de dile getirilmişti ancak şimdi ortada potansiyel adaylar da bulunuyor. Firmanın Hindistan’da Micromax, Lava ve Karbonn ile görüşmeler yaptığı ifade ediliyor.

Ortaklık kapsamında ne tür maddeler olacak şimdilik bilinmiyor ancak genelde bu tür durumlarda marka sahibi satılan telefon başına belirli bir telif hakkı alıyor. Cihazın üretimi ve dağıtımı ise devri alan üretici tarafından yapılıyor. Bu noktada HTC’nin tasarıma müdahale edebileceği tahmin ediliyor.

Firma uzun süredir sıkıntı yaşadığı akıllı telefon pazarından böylece marka anlamında devam ederken üretim anlamında çıkmış olacak. Bu sayede kaynaklarını sanal gerçeklik projelerine ayıracağı ifade ediliyor.

HTC’nin neden kısıtlı bir pazar olan Hindistan’a yöneldiği ise bilinmiyor. Çinli TCL firması Alcatel markasını da yönettiği için BlackBerry telefonlarını global pazara yayabilmişti. Bununla birlikte Micromax gibi firmalar sadece Hindistan içerisinde güçlü. Bu durumda HTC’nin global pazarda etkinliği azalabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9890 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, karbonn ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim