Anlık Bildirim

Google'ın sesli asistanı Majel yıl bitmeden yayınlanabilir


Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 4S üzerinde tanıttığı sesli asistan uygulaması Siri bu alanda yeni bir rekabetin de başlangıcı oldu. 

Google uzun bir süredir kendi sesli asistanı üzerinde çalışmaktaydı. Majel kod adı verilen uygulama, adını Star Trek filmindeki federasyon bilgisayarını seslendiren Majel Barrett-Roddenberry'den alıyor. 

Majel temel olarak Google'ın Voice Actions adlı çoğu Android cihazında bulunan uygulamayı temel alıyor. Siri'de olduğu gibi doğal dili işleyerek sesli komutlarla uygulamaları harekete geçirmeye imkan veriyor.

Projeyi geliştiren grup ise Google'ın gelecekte kullanılacak ilginç icatlar üzerinde çalışan X departmanı. New York Times gazetesinin iddiasına göre X departmanı Majel'ın ilk versiyonunu en azından yıl bitmeden yayınlamak istiyor. Ancak Ocak veya Şubat ayları da mantıklı görünüyor.

Google yeni projesi için Enterprise yıldız gemisindeki sese duyarlı sistemi örnek alıyor. İlk versiyonda yapılacak listesi oluşturma, alarm ayarlama, arama yapma gibi basit işlemler sunulacakken telefon hareketlerini ve uygulamalarını kontrol edecek özellikler daha sonra eklenecek.

Google'ın 2010 yılında satın aldığı Phonetic Arts firmasının bu projenin perde arkasındaki ekip olduğu belirtiliyor. Ekranda beliren anime bir karakterden ziyade daha insansı seslerle Majel kullanıcılara hitap edecek. Yeni proje CES 2012 veya MWC 2012 gibi bir fuarda da lanse edilebilir. Google'ın sesli asistan konseptine nasıl bir tecrübe katacağını hep birlikte göreceğiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6265 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Star Trek
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim