Anlık Bildirim

Android kilit desenlerini aşabilmek de çok kolay

Android işletim sisteminde bilindiği üzere kullanıcılar şifre girmenin yanısıra ekranda belirli bir desen çizerek de kilidi kaldırabiliyorlar. Genelde şifrelerin kolay kombinasyonlardan olduğu ve çabuk bulunabildiği eleştirileri yapılıyor. Ancak desen şifreleri de aynı durumda.

Norveç Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Android kullanıcıları birbirine çok yakın desen şifreleri belirliyor. Yaklaşık 4000 deseni inceleyen ekip yüzde 77'sinin dört köşeden birisiyle başladığı ve yüzde 44'ünün ise sol üst köşeden başladığını ortaya çıkarmış.

Araştırmada en fazla birleştirilen nokta sayısı 5 olarak bulunmuş. 5 noktalı bir desenin bulunma ihtimali 7152'de bir olarak gerçekleşiyor. Büyük bir kullanıcı kesimi ise 4 noktalı desenler kullanıyor. Bu da 1624'te bir ihtimale düşüyor. Sekiz veya dokuz nokta kullanılan desenlerin bulunabilme ihtimali ise 140 binde bire yükseliyor. 

Araştırmada yüzde 10 oranında desenlerin bir kelimenin ilk harfinin şeklini oluşturduğu görülmüş. Bu kelime de genelde kullanıcıların eşinin veya çocuğunun adından geliyor. Görüldüğü üzere şifre girmek için her ne kadar yeni yöntemler geliştiriliyor olsa da ana unsur olan kullanıcının elini taşın altına koyması gerekiyor. Kolay gelen bir şifre veya desenden ziyade karmaşık kombinasyonlar bulunması şart. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20465 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim