Anlık Bildirim

Google Drive ve Fotoğraflar entegrasyonu sona eriyor

Bugüne kadar Google Fotoğraflar uygulamasına yedeklediğiniz içerikleriniz Drive ya da One uygulamasında da görünüyordu. Google bu senkronizasyonu iptal etmek üzere.

Google’ın iki önemli bulut hizmeti olan Drive ve Fotoğraflar arasındaki entegrasyon sona eriyor. Google kafa karışıklığına sebep olmamak için iki bağımsız hizmet haline getirmeye karar verdi.

Kafa karışıklığı olmayacak

Normalde Google Fotoğraflar otomatik olarak cihazınızdaki fotoğrafları buluta yüklüyor ve ayrıca Google Drive üzerinde bir klasör açarak buraya da yedekliyor. Yine Google Fotoğraflar içerisinde Drive yedeklerinizde yer alan fotoğraflar da görüntüleniyor. Herhangi bir alandan sildiğiniz fotoğraf diğer alandan da siliniyor.

Google’ın kullanıcılardan gelen geri bildirimler sonrasında Fotoğraflar ve Drive entegrasyonunu bitirmeye karar verdi. Temmuz ayından itibaren fotoğraflarınız ve videolarınız bağımsız olarak bu iki platformda depolanacak. Fotoğraflar uygulamasındaki içerikleriniz Drive içerisinde olmayacak veya Drive içeriklerini Fotoğraflar uygulamasında göremeyeceksiniz.

Google bunun yanında Fotoğraflar uygulamasına Drive’dan Al şeklinde bir özellik ekliyor. Kullanıcılar Drive üzerindeki fotoğraflarını doğrudan Fotoğraflar uygulamasına çekebilecekler.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim