Anlık Bildirim

Galaxy Note 9, dünyanın en iyi ekran deneyimi sunan telefonu oldu!

Ekran analiz sitesi DisplayMate; Galaxy Note 9'un ekranın şimdiye kadar bir akıllı telefonda bulunan en iyi ekran olduğunu söylüyor. Galaxy Note 9, DisplayMate'in testlerini A+ alarak geçti.
Cep telefonlarının ekranlarını çeşitli ortamlarda test eden ekran analiz sitesi DisplayMate; Galaxy Note 9'un ekranını, bugüne kadar bir akıllı telefonda yer alan en iyi ekran olarak nitelendirdi. DisplayMate'in Galaxy Note 9'un ekranını övmesi şaşırtıcı değil zira Note serisi, Galaxy Note4'ten bu yana en iyi ekran deneyimi sunan akıllı telefonlar arasında yer alıyor.


DisplayMate'in Galaxy Note 9 ile ilgili değerlendirmelerine geçmeden önce Galaxy Note 9'un ekran özelliklerini hatırlayacak olursak; Galaxy Note 9, 6.4 inç büyüklüğünde 2960 x 1080p (Quad HD) çözünürlük sunan kavisli Super AMOLED ekranla geliyor. Ekranın görüntü formatı 18.5: 9 iken, inç başına düşen piksel miktarı ise 516 ppi. Ayrıca ekranın HDR10 desteğine sahip olduğunu da ekleyelim.

Şimdiye kadar bir akıllı telefonda bulunan en iyi ekran!

DisplayMate tarafından kapsamlı testlere tutulan Galaxy Note 9 ekranı, sunduğu renk doğruluğuyla DisplayMate'in övgüsünü kazandı. Galaxy Note 9'un "Gerçeğinden farksız" görüntüler sunduğunun altını çizen DisplayMate, Galaxy Note 9'un ekrandaki görüntüden bağımsız olarak rekor renk doğruluğu ve yoğunluğuna sahip olduğunu vurguluyor. Öyle ki sRGB renk gamının %113'ünü destekleyen Galaxy Note 9, DCI-P3 renk gamının ise %142'sini destekliyor ve en yüksek mutlak renk hassasiyetine sahip.  
Manuel ekran parlaklığı olarak maksimum 710 nits'e ulaşan Galaxy Note 9 ekranı, otomatik parlaklık açıldığında ise maksimum 1050 nits parlaklık seviyesi sunuyor. Parlaklık noktasında Galaxy Note 8'den %27 daha fazla parlaklık seviyesi sunan Galaxy Note 9; maksimum parlaklıkta ise selefinden %32 daha yüksek kontrast değerine sahip.
Ek olarak Galaxy Note 9'un ekranının güç tüketiminden de bahseden DisplayMate, Galaxy Note 9'un ekranının ortalama 1,10 watt güç tükettiğini ve bu rakamın, Galaxy Note 8'in ortalama ekran güç tüketiminden %8 daha fazla olduğu dile getiriyor. 
Şimdiye kadar kaydedilen en düşük yansıma oranına (%4,4) sahip Galaxy Note 9, ekran notasında çıtayı bir hayli yükseltmiş durumda. Bakalım yeni çıkacak telefon modellerinden hangisi/hangileri Galaxy Note 9'u tahtından edecek?
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5855 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, displaymate ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim