Anlık Bildirim

Facebook kulaklıksız ses teknolojisi geliştiriyor

Sosyal medya devi Facebook, kulaklık kullanmadan ses sağlamak için "kıkırdak iletimi" teknolojisini kullanmayı düşünüyor. İşte şirketin aldığı patent ve bu teknolojinin detayları.
Facebook, artırılmış gerçeklik teknolojisinde ses sağlama konusunda yeni bir yaklaşım düşünüyor. Herhangi bir kulaklık takmanıza gerek kalmadan ses duyabileceğiniz "kıkırdak iletimi" (cartilage conduction) teknolojisi.

Facebook'un patenti gelecekle ilgili ipucu veriyor

Facebook'un Şubat ayı sonlarında yaptığı bir patent başvurusunda ayrıntılandırdığı potansiyel çözümü, kulaklıktan tamamen kaçınmak. Bunun yerine yeni patent, kullanıcının kulağının arkasına oturan ve çevredeki dünyadan ortam sesini engellemeden ses üreten bunu da kıkırdakta oluşan titreşimlerle kullanıcının kulaklarına ileten bir teknolojiyi içeriyor.
Facebook gibi teknoloji devleri yüzlerce patent için dosya oluşturuyor ve bu nedenle bu fikrin ticari bir ürüne dönüşeceğinin garantisi yok. Ancak Facebook ortaya çıkan bu patentle, artırılmış gerçeklik kulaklıklarındaki temel sorunlardan bazılarını, kendi çabalarıyla nasıl çözmeye çalıştığı hakkında fikir veriyor. Ayrıca kulaklık teknolojisinin ileride hangi aşamalara geldiği hakkında da ipuçları sunduğu kesin.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim