Anlık Bildirim

Epic Games patronu: Çin devletine veri sızdırmıyoruz

Çinli Tencent’in büyük yatırım yaparak çatı firma haline gelmesinin ardından Epic Games Store platformunun Çin devletine veri gönderdiği iddiaları ortaya çıktı.

Çinli teknoloji devlerinin global pazarda büyük bir hakimiyet kazanmasının yanı sıra sayısız Batılı firmaya yatırım yaparak ortak olması da endişeleri arttırıyor. Zira Çinli teknoloji devlerinin Çin hükümeti ile doğrudan veya dolaylı olarak mutlaka bir ilişkisinin olduğu biliniyor.

Endişeler bitmiyor

Global pazarda adeta ahtapot gibi her firmada yatırım olan bir dev var ki o da Tencent. Oyun firmalarının çoğunda yatırımı olan Tencent’in mobil uygulama stüdyolarında da önemli yatırımı bulunuyor. Haliyle Çin hükümetine veri sızdırma olayları sık sık gündeme geliyor.

Tencent’in ortak olduğu oyun devlerinden birisi Epic Games. Epic Games Store son dönemde özel oyun anlaşmaları ile ses getirmişti ancak kullanıcıların veri sızıntısına dair eleştirileri giderek artıyor. Bazı kullanıcılar mağaza hesaplarının internete sızdırıldığını iddia ederken bazıları da Tencent’in kullanıcı verilerine erişerek Çin hükümetine gönderdiğini iddia ediyor.

Epic Games patronu Tim Sweeney bu iddialar üzerine Twitter hesabından bir açıklama yapma ihtiyacı hissetti. Ünlü patron yaptığı açıklamada Epic Games’in sadece sahip olduğu global iştirakleri ile veri paylaşımı yaptığını ve Tencent’in kesinlikle bir erişiminin olmadığını vurguladı.

Ayrıca Epic Games’in herhangi bir siber saldırıya uğramadığını ifade eden Sweeney son dönemde internete sızdırılan email ve parola verilerinin mağazaya girişte de denendiğini ve bazı hesaplara bu şekilde erişildiğini dile getiriyor.

Sweeney’in açıklamaları kullanıcıları ne derece tatmin edecek bilinmiyor ancak firmanın Çin gölgesi altında faaliyetlerine devam etmesi eleştirilerin de devam etmesine neden olacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7482 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, tencent games ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim