Anlık Bildirim

Dünyanın en eski emojisi 17. yüzyıldan kalma bu simge olabilir

Slovakyalı ulusal arşiv yöneticileri tarihin bilinen en eski emojisini keşfettiklerini iddia etti. Araştırmacılar yayınladıkları bu görseldeki simgenin 17. yüzyıldan kalma emoji olduğunu düşünüyor.
Slovakya'nın batısında, Çek Cumhuriyeti sınırı yakınında bulunan Trençin şehrindeki Arşiv Dairesi Müdürü Peter Brindza, yaptığı açıklamayla tarihin en eski emojisini bulmuş olabileceklerini duyurdu. 1635 tarihli belgede noter Jan Ladislaides’in imzasının hemen altında gülen bir yüzün yer aldığını belirten Brindza, söz konusu şeklin günümüz emojilerinin atası olabileceğini dile getirdi.

Yüz simgesinin dünyanın ya da Slovakya’nın en eski ifadesi olup olmadığı konusunda kesin bir şey söylemekten kaçınan arşiv müdürü, Trençin bölgesi için en eskilerden biri olduğunu bildirdi. Şu ana kadar yapılan araştırmalarda tarihin bilinen en eski gülen yüz figürü Robert Herrick’in 1648 tarihinde kaleme aldığı "To Fortune" isimli şirinde keşfedildi fakat daha sonra bunun döneme ait tipografi özelliği olduğu anlaşıldı.
Dünyanın en eski emojisi 17. yüzyıldan kalma bu simge olabilir
 
Benzer diğer araştırmalara göre 19 Eylül 1982’de Carnegie Mellon Üniversitesi profesörlerinden Dr. Scott Fehlman ilk kez güzel yüz simgesini kullanan kişi olarak biliniyor. 1998 veya 1999 yılında ise Japonya'da NTT DoCoMo'nun i-mode mobile internet platformunda çalışan Shigetaka Kurita tarafından şehirdeki insanların ve diğer nesnelerin yaptıkları şeylerden (hareket ve işlevlerinden) 180 adet emojinin yaratıldığı ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8099 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yüz ifadesi, emoji ve
3 etiket daha smiley slovakya Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim