Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Çok sayıda RTX 2080 Ti'da sorun yaşanıyor

Nvidia’nın Ray Tracing özelliği ile öne çıkardığı yeni Turing GPU’lu kartı RTX 2080 Ti’larda gelen haberlere ciddi sorunlar yaşanıyor. Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz.
 
GPU devi Nvidia’nın DLSS ve Ray Tracing ile desteklediği Turing kartlarından RTX 2080 Ti lanse edildiği dönemde hatırlayacağınız üzere performansından ziyade sahip olduğu yüksek fiyat etiketiyle donanım dünyasında adından söz ettirmişti. Bazı çevrelerin performans kanadında beklentisini de karşılayamayan kart ortaya çıkan sorunla gündemde yer edinmeyi yeniden başardı.

Görüntüde bozulmalar yaşanıyor

Nvidia’nın forumu başta olmak üzere Reddit gibi platformlardaki açılan konulara göre RTX 2080 Ti sahipleri görüntüde bozulmalar, mavi ekran, siyah ekran, görüntüde yırtılmalar ve hiç çalışmayan ekran kartlarından şikayetçiler. Temel olarak Founders Edition modellerinde yaşanan problem ayrıca özel tasarım Asus ve Gigabyte modellerinde de görülmekte. Ek olarak az da olsa RTX 2080'lerde de benzer sorunların rapor edildiğini belirtelim

Değişimden gelen yeni kartta da sorun yaşanmış 

Servise gönderilen kartlar için birebir değişim kararı çıkarken geri gönderilen bazı turing çözümlerinde tekrar ayın sorunun yaşanması sorunun kronik bir durum olabileceğini akıllara getiriyor. Görüntüde bozulmalar dolayısıyla belleklerden şüphelenilen kartlarda yapılan incelemelere göre VRM ünitelerinin bulunduğu tarafta yer alan VRAM modüllerinde yüksek sıcaklıklar ölçülmüş.
Çok sayıda RTX 2080 Ti'da sorun yaşanıyor
 

Sorunun altında yatan neden ne? 

Uzun süreli %100 yük altında bırakılan modelde yapılan ölçümlerden yapılan tahminlere göre GPU ile PWM arasında yer alan iletim yollarının M6 ve M7 olarak adlandırılan VRAM yongalarının çok yakınından geçmesinden dolayı bir sorun gelişmiş olabilir. Bazıları kartın GPU’sunda mimarisel bir hata dahi bulunabileceğini düşünüyorken bazıları ise Micron imzasını taşıyan GDDR6 belleklerin sorunun kaynağı olduğu görüşünde.
Çok sayıda RTX 2080 Ti'da sorun yaşanıyor
 
Şu an için Nvidia’dan sorunun nedeni ile ilgili açıklama gelmezken firma yaptığı açıklamada gelişmenin geniş çapta gerçekleşmediğini iddia etti. Öte yandan Gamer Nexus’tan Steve Burke’a göre bozulan kartların altında yatan neden VRAM modüllerinin aşırı ısınması olmayabilir zira Steve yaptığı testlerde hiç bir yonganın 81 dereceyi geçmediğini gözlemlemiş ki bu da 95 derece üst sınırının yeterince altında.

Buna karşın inceleme için gönderilen kartı incelerken kullanılan termal pedlerin farklı olduğunu farkeden editör, bellek kaynaklı problemleri halen olası sebepler arasında tutmakta.
Hatta inceleme amaçlı kullanıcılardan bozulan RTX 2080 Ti’larını talep eden Steve Burke’ın açıklayacağı sonuçlar donanım dünyası tarafından merakla beklenmekte. Konuyu yeterince dağıttımıza göre sözlerimizi noktalamamız yerinde olacaktır. Sizleri gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20163 kez okundu.
48 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, turing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim