Anlık Bildirim

Cadillac'ın otonom sürüş sistemi Tesla’nın Autopilot teknolojisini gölgede bıraktı

Consumer Reports tarafından yapılan testlerde Cadillac'ın Super Cruise adlı otonom sürüş teknolojisinin Tesla, Nissan ve Volvo'nın sistemlerinden daha iyi olduğu ortaya çıktı. Sıralama haberimizde...
Consumer Reports, Cadillac’ın Super Cruise ve Volvo’nun Pilot Assist'i gibi kısmen otonom sürüş sistemlerinin performansını değerlendiren son testlerinin sonuçlarını açıkladı. Çeşitli teknolojileri test eden bağımsız kuruluş, bunlardan en iyisinin Cadillac'ın Super Cruise sistemi olduğuna karar verdi. Gerekçe ise otomobilin güvenli bir şekilde ilerlemesini ve sürücünün dikkatini yola vermesini sağlayabilmesi.
Günümüz otomobillerinde yer alan kısmen otomatik sürüş sistemleri, kendi kendine gidebilecek şekilde tasarlanmaktan ziyade, otoban gibi yollarda bazı kontrolleri devralmak üzere geliştirilmiş durumdalar. Yani sürücü yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olmak için ideal olduklarını söyleyebiliriz. Consumer Reports testlerinde, her sistemin otomobilin direksiyon ve hızını ne kadar iyi kontrol edebildiği ölçüldü. Ayrıca sürücünün dikkatini yola vermesini sağlayıp sağlayamadığına bakıldı.

Volvo sonuncu oldu

Söz konusu testler kapsamında Cadillac’ın Super Cruise, Nissan/Infiniti’nin ProPilot Assist, Tesla’nın Autopilot ve Volvo’nun Pilot Assist sistemlerinin performansı değerlendirildi. Birinci sırayı Cadillac’ın Super Cruise sistemi alırken Tesla'nın sistemi kullanım kolaylığı ve yetenekleri sayesinde ikinci olabildi. Nissan’ın yarı otonom sürüş sistemi ise üçüncü sıraya yerleşti. En düşük puanı alan Volvo'nun Pilot Assist sistemi ise anca dördüncü olabildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim