Anlık Bildirim

Tesla ilk araç güvenlik raporunda Autopilot'u savundu

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın ilk güvenlik raporu yayınlandı. Autopilot'u devreye alan sürücülerin daha güvende olduğunu iddia eden raporun detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
Tesla'nın Autopilot adı verilen tam otonom sürüş sistemi ile ilgili ilk güvenlik raporu yayınlandı. Tek sayfalık raporda, 2018'in üçüncü çeyreğinde Autopilot yönetimindeki Tesla otomobillerin her 5.3 milyon kilometrede bir kaza veya çarpışma benzeri olay yaşadığı iddia ediliyor.

Tesla'ya göre Autopilot başarılı 

Raporda otonom sürüş sistemi Autopilot'un devrede olmadığı her 3 milyon kilometrede bir kaza veya çarpışma tehlikesi yaşandığı da ifade edilmiş. Raporların, Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) verileriyle karşılaştırıldığı ve NHTSA'nın verilerine göre de ABD'de her 791 bin kilometrede bir otomobil kazası olduğu da raporda yer alan bir başka bilgi.
Tesla'dan yapılan açıklamada, araçlardan veri kaydetmek için yeni bir yöntem geliştirdiği ve bu yöntemle kazayla ilgili bir olayın tespit edilmesine olanak sağlandığı belirtilerek: "Çöken verilerinin bu kanal aracılığıyla bize ulaşamayacağı bazı benzersiz durumlar olsa da, bu sistemin şu anda sürekli olarak güvenlik raporlaması için en iyi yolu sağladığına inanıyoruz." ifadeleri yer aldı. Buna ek olarak Tesla ileriye dönük her üç ayda bir, araç güvenliği raporu yayınlamaya devam edeceğini açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim