Anlık Bildirim

Bixby üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine açılıyor

Samsung, bir türlü istediği noktaya getiremediği dijital asistanı Bixby'i geliştirmeye kararlı. Samsung mobil bölümü CEO'su DJ Koh Bixby'nin üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine açılacağını duyurdu
Akıllı telefon üreticisi Samsung'un sesli asistanı olan Bixby çıktığı günden bu yana kullanıcılar tarafından bir türlü benimsenemedi ancak şirketin pes etmeye niyeti yok. Samsung mobil bölümü CEO'su DJ Koh üçüncü parti uygulama geliştiricilerinin bu Kasım ayında Bixby'ye erişmesine izin verileceğini ve bunun yapay zeka (AI) platformunu daha akıllı hale getirebileceğini açıkladı.

Bixby, Kasım ayında geliştiricilere açılacak

DJ Koh, CNBC'ye verdiği röportajda Samsung'un Geliştirici Konferansı sırasında Bixby'nin yazılım geliştirme kiti (SDK) ve uygulama programlama arabirimini (API) yayınlayacaklarını açıkladı. SDK, geliştiricilerin Bixby ile uygulamalar oluşturmasına izin verirken, API ise geliştiricilerin Bixby'yi uygulamalarına entegre etmelerini sağlayacak.
Samsung'un bu radikal kararının ardında, Bixby'nin daha gelişmesi ve daha fazla kişinin kullanmasına olanak sağlanması yatıyor. Zira Amazon'un Alexa'sı 30 binden fazla uygulamaya erişebiliyor. Google Asistan'ın ise yaklaşık 3 bin uygulama ile uyumlu olduğu tahmin ediliyor. Koh konuyla ilgili sözlerine ise şu şekilde sürdürdü: "Ekosistemi Kasım ayında açacağız ve bu bebek (Bixby) büyüyecek. Bu sadece altı ay veya dokuz ay için değil sürekli devam edecek uzun bir yolculuk gibi. Yeni başlıyor çünkü Note 9'da yer alan Bixby ile yeni bir bebek doğdu."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim