Anlık Bildirim

Beyaz Saray, Huawei ve ZTE'ye yeni bir ambargo koymaya hazırlanıyor

ABD başkanı Donald Trump, yeni yılla birlikte ABD şirketlerinin Çinli Huawei ve ZTE tarafından üretilen telekominikasyon ürünlerini almama konusunda bir acil durum emri vereceği ortaya çıktı.
Reuters'in haberine göre Trump yönetimi, Çin'in en büyük ağ ekipmanı şirketlerinden olan Huawei ve ZTE'ye karşı ikinci bir ambargo kararı almaya hazırlanıyor. Zira, ABD yönetimi iki şirketin de Çin hükümetinin emriyle çalıştığını ve telekominikasyon ekipmanlarını casusluk için kullanabileceklerini düşünüyor.

Casusluk faaliyetlerinde kullanılabilir

Sekiz aydan daha uzun bir süredir hazırlanan bu yürütme emri, 2019'yılının hemen başında uygulamaya konabilir. Yeni yasaya göre ABD şirketleri, önemli ulusal güvenlik riskleri oluşturan telekominikasyon üreticilerinden ekipman satın alamayacak. Bunların başında da Çinli şirketler Huawei ve ZTE geliyor.
Koyulacak bu yeni yasa, açık bir şekilde Huawei ve ZTE'yi hedef göstermese de, ABD'nin bu kararı almasının sebebi olarak bu iki şirket gösteriliyor. Bakalım yürütmeye konulacak bu yasa sonrası ABD ve Çin arasında halihazırda süren ticaret savaşı nasıl bir boyut kazanacak, hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim