Anlık Bildirim

Kökeni 2012 yılına kadar giden ve Apple ile Samsung arasında soğuk rüzgarlar esmesine sebep olan tasarım konulu patentlerin ihlali davası halen bitmedi. Teknoloji dünyasında bitmeyen mahkeme olarak tanımlanan davada yeni bir sayfa açılıyor.

Hesaplama sil baştan
 

Davaya bakan yargıç Lucy Koh’u adeta teknoloji dünyasının tanınan simalarından birisi haline getiren davada ilk olarak Samsung aleyhine 1 milyar dolar tazminat kararı çıkmıştı. Daha sonra Samsung karara itiraz etmiş ve 400 milyon dolara düşürmüştü.

Firmanın temyiz başvurusu ile birlikte aslında patent davalarında yeni bir hesaplama yöntemi ortaya çıkmış oldu. Daha önce patent ihlaline konu olan cihazın satışından elde edilen toplam kar üzerinden tazminat hesaplanıyordu. Yüksek mahkeme bunu adaletsiz buldu ve sadece patent ihlali yapan bileşenin karı üzerinden tazminat hesaplanmasını istedi.

Yargıç Koh taraflara bir çağrı yaparak zararın yeniden hesaplanması için görüşme günü ayarlanmasını istedi. Görüşme tarihi ise en geç yarına kadar mahkemeye bildirilmek zorunda.

Böylece patent davasına konu olan dış tasarım yani sadece kasa bileşeni üzerinden zarar hesaplaması yapılacak. Bu durumda 400 milyon dolar olan tazminat miktarı da belki yarı yarıya veya daha düşük bir miktara gerileyecek. Qualcomm da benzer patent davaları ile karşı karşıya kalmıştı. Yüksek mahkemenin kararı buradaki hesaplamaları da etkileyecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim