Anlık Bildirim

Altın tozuyla kaplanan BMW modelleri görücüye çıktı

Alman üretici Bmw'nin Çek Cumhuriyetindeki ekibi tarafından yapılan çalışmada BMW'nin i serisi modelleri altın tozuyla kaplandı. Araçlardan elde edilecek gelir yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Altın tozuyla kaplanan BMW modelleri görücüye çıktı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz günlerde GT-R’ın 50. yılını kutlamak adına Nissan ve Italdesign’ın bir araya gelerek altın rengi detaylara sahip özel GT-R50 modelini tasarladığını duyurmuştuk. Buna benzer bir hareket de Alman üretici BMW’den geldi. Fakat BMW’nin söz konusu araçlarında gerçek altın kullanılmış.

BMW’nin i serisi modelleri yollarda gördüğümüz diğer araçlardan tasarım olarak oldukça farklı. Fakat markanın Çek Cumhuriyetindeki ekibi tarafından yapılan bu çalışma onları daha da farklı hale getirmiş. i3 hatchback ve i8 spor otomobili özel bir müzayede için hazırlayan ekip, araçların dış yüzünde ve kabin tarafında gerçek 24 ayar altın tozu kullanmış.

Starlight Edition adı verilen bu özel versiyonların yalnızca bir örneği bulunuyor. Yani şirket bu özel otomobiller için “yıldız ışığı” tanımını kullanıyor. Araçların ön ucunda yoğun olarak başlayan altın tozları geriye doğru gidildikçe yoğunluğunu yitiriyor ve kapının yarısından itibaren parlak siyah renk ile birleşiyor. Bu da BMW’nin bu özel araçlarına “yıldızlarla dolu bir gökyüzü” görünümü kazandırmış. Altın teması kabin tarafında da devam ettirilerek konsolda ve direksiyonda da kullanılmış.

Alman üretici tarafından yapılan bu çalışmanın elbette bir amacı var. Pahada epey ağır olacağını düşündüğümüz bu araçlar bir yardım organizasyonu için açık arttırma ile satılacak. Altın kaplama BMW i3 ve BMW i8’in satışından elde edilecek gelir yardım kuruluşlarına bağışlanacak. Şuanda Prag’da sergilenen araçların Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde de yer alacağı açıklandı.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6461 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
BMW i8, altın kaplama ve
2 etiket daha bmw i3 24 ayar altın
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim