Anlık Bildirim

BMW, Çin'in en büyük batarya üreticisi CATL ile anlaştı

Alman otomobil devi BMW, elektrikli araç üretiminin geleceğini güvence altına almak için Çin'in en büyük batarya üreticisi CATL ile anlaştı. Anlaşma kapsamında CATL Avrupa'da üretim tesisi kuracak.

BMW, Çin'in en büyük batarya üreticisi CATL ile anlaştı Tam Boyutta Gör
 

Elektrikli araç bataryalarını halihazırda Samsung SDI şirketinden alan BMW’nin gelecekte üreteceği araçları güvence altına almak için başka bir üretici ile masaya oturduğu ortaya çıktı. Çin’in en büyük batarya üreticisi CATL ile anlaşma imzalayan Alman üretici, 1.16 milyar dolarlık anlaşmayı Reuters aracılığıyla resmi olarak doğruladı.

BMW ile CATL arasında imzalanan anlaşmanın kapsamı biraz farklı. Alman üretici tarafından yapılan açıklamada CATL’nin Çin’de ürettiği bataryaların kullanılmayacağı belirtildi. Bunun yerine dev batarya üreticisi Avrupa’da bir üretim tesisi kurarak burada üretim yapma imkanı elde edecek. Böylece elektrikli araç pazarındaki varlığını denizaşırı ülkelerde de göstermiş olacak.

İmzalanan anlaşma kapsamında CATL’nin Avrupa’da kuracağı tesis için potansiyel konum arayışına girdiği açıklandı. Türingiya eyaletindeki yetkililerin CATL’yi fabrikayı başkent Erfurt yakınlarında kurması konusunda ikna etmeye çalıştıkları belirtildi. CATL cephesinden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

17.5 GWh üretim kapasitesine sahip olan batarya üreticisi geçtiğimiz aylarda yeni bir fabrika kurmak için 2 milyar dolarlık halka arz gerçekleştirdi. Şirketin gelecek planları arasında 2020 yılına kadar bu kapasiteyi 24 GWh’e yükseltmek yer alıyor. CATL ile birlikte çalışan üreticiler arasında Volkswagen, Daimler, Honda, Byton ve NEVS gibi isimler bulunuyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim