Anlık Bildirim

AMD Navi HWINFO'da göründü

GPU pazarında uzun süredir pasif konumda olan AMD, Navi mimarisiyle birlikte pazardaki dengeleri değiştirmek istiyor. HWINFO’ya eklenen desteğe göre kartlar yakın.
İşlemci pazarında rakibine soğuk terler döktüren AMD ne yazık ki GPU piyasasında o kadar etkin değil. Polaris’in çıkışından bu yana özellikle de üst segmentte geride kalan firmanın yeni hamlesi Navi donanım dünyası tarafından merakla bekleniyor.

Alışık olduğumuz üzere piyasaya sürülecek işlemciler, ekran kartları ya da diğer donanımlar öncelikle iç testlerden geçer. Zamanla belli bir olgunluğa erişen yongalar son kullanıcıların kullandığı benchmark testlerine de düşmeye başlar. HWINFO’nun yeni sürümünde eklenen Navi GPU desteği bunlardan birisi.

AMD’nin Zen 2 mimarisine desteğin de geliştirildiği 6.04 sürümünün değişiklikler kısmında Navi mimarisi için erken destek ibaresi yeni modelleri bekleyenlerin heyecanını bir kat daha arttırdı. Görünüşe göre Navi için hazırlıklar artık son aşamaya yaklaşmış durumda.
Navi firmanın yıllardır rafine ettiği GCN mimarisinden yeni mimariye geçişin ilk adımı olacak. Dolayısıyla yükseltmeye gitmeyi düşünen kullanıcılar için Navi fırsat niteliğinde bir nesil olabilir. Buna ek olarak GPU’ların özellikle 7 nm üretim bantlarından çıkacak olmaları nedeniyle verimlilik kanadında ciddi iyileştirmeler de bekleniyor.

Son olarak firma Navi ile birlikte üst segmente de hitap edecek ancak ilk etapta gelecek Navi 12 ile yine orta segment hedef alınacağa benziyor. İlk SKU’ların 40 birim barındıracak olması bu ihtimali kuvvetlendiren bir ipucu olarak gösterilmekte.

Çıkış tarihleri 

Çıkış tarihlerine gelecek olursak, Navi 12 içinde bulunduğumuz yarıda beklenirken Navi 10 ise yılın sonlarına hatta 2020’nin başlarına sarkabilir. AMD’nin üst segmente oynayacağı asıl GPU’lar ise Navi 20 olacak ki bu yongaların piyasaya sürülmesi 2020-2021’i bulabilir.
Yine de GTX 1660 Ti/RTX 2070 kıvamında bir kart gelirse piyasada beklenen rekabet başlayabilir. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6796 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
messenger, GCN ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim