Anlık Bildirim

4-15 yaş arası çocuklar günde 80 dakika TikTok videoları izliyor

Ülkemizde de son derece popüler olan TikTok uygulaması, çocukları da etkisi altına almış durumda. Yeni yapılan araştırma TikTok'un izlenme rakamlarında Youtube'a yaklaştığını gösteriyor.

4-15 yaş arası çocuklar günde 80 dakika TikTok videoları izliyor Tam Boyutta Gör

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve İspanya'daki 60 bin hanenin analizi, 4-15 yaş arasındaki çocukların günde 80 dakika TikTok videolarını izleyerek geçirdiklerini ortaya koydu. Bu çocukların YouTube'da harcadıkları süreden beş dakika daha az.

20 milyar indirme rakamına ulaştı

Verilerin, Qustodio tarafından ebeveyn kontrolü uygulaması yoluyla toplandığı açıklanırken, bu uygulamanın çocuğun hangi uygulamaları kullandığını ve ebeveynin ne kadar süre izin verdiğini raporladığı ifade edilmiş. Açıklanan araştırma verilerinin Şubat 2019 ile Nisan 2020 arasındaki dönemi kapsadığı belirtilirken, çocukların kendilerine özel içeriklerin yer almadığı bir platforma bu denli yönelmiş olmaları ise düşündürücü olarak nitelendirilebilir.

4-15 yaş arası çocuklar günde 80 dakika TikTok videoları izliyor Tam Boyutta Gör

YouTube 13 yaşın altındaki çocuklar için YouTube Kids uygulamasını piyasaya sürdü ancak birçok kişinin cihazında standart Youtube uygulaması yüklü. TikTok'un ise çocuklar arasında bu denli popüler hale gelmesi sürpriz olarak nitelendirilmiyor. Zira Nisan ayı itibarıyla uygulama 2 milyardan fazla indirildi ve bu indirme işlemlerinin çoğununun çocuk yaştaki kullanıcılar tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Ülkemizde de oldukça popüler olan TikTok'un, azımsanamayacak derecede bir kitle tarafından da eleştirilerin hedefi olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4271 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tiktok, uygulama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim