Anlık Bildirim

3 kilometre ile Wi-Fi mesafe rekoru kırıldı

Morse Micro şirketi, HaLow (802.11ah) standardını kullanarak 3 kilometreye veri aktardı ve Wi-Fi mesafe rekorunu kırdı. HaLow teknolojisi ile uzun mesafelere düşük güç ile veri iletilebiliyor.
3 kilometre ile Wi-Fi mesafe rekoru kırıldı Tam Boyutta Gör
Kablosuz teknoloji şirketi Morse Micro, Wi-Fi HaLow (802.11ah) standardını kullanarak 3 kilometreye veri aktararmayı başardı ve Wi-Fi mesafe rekorunu kırdı. HaLow teknolojisi ilk olarak 2016'da duyurulmasına rağmen çok fazla uygulama alanı bulmadı.

Morse Micro'nun testi sırasındaki bağlantı hızı, 500 metre mesafede 11 megabit/s ile 3 kilometre mesafede 1 megabit/s arasında değişti. Yine de bu hız video görüşmesini sürdürmek için yeterli bir hız sundu.

Bu testi etkileyici kılan şeylerden biri sadece Wi-Fi sinyalinin uzun mesafelere ulaşması değil, kentsel alandaki tüm kablosuz parazitlere rağmen çalışabilme yeteneğiydi. Bunun gibi ultra uzun menzilli Wi-Fi cihazları, düşük hızlar nedeniyle medya yerine öncelikli olarak Nesnelerin İnterneti (IoT) senaryolarını hedef aldığından, bu başarı, Wi-Fi HaLow'un nihai uzun menzilli kablosuz çözüm olduğunu gösteriyor.

Düşük güç tüketimi sunuyor

Wi-Fi HaLow, uzun menzilli ve parazitlere karşı mükemmel bir dirence sahip olmasının yanı sıra, Wi-Fi 7 gibi yüksek hızlı Wi-Fi çözümlerine göre daha düşük güç tüketimi de sunuyor. Morse Micro, testi Wi-Fi Alliance ve FCC sertifikalı MM6108 Wi-Fi HaLow çipi ile gerçekleştirdi.

HaLow'un uzun mesafeli menzili ve düşük hızı, ev kullanıcıları için çok fazla birşey ifade etmese de, halka açık Wi-Fi'lerde, kurumsal back end çözümlerde, nesnelerin internetinde, kısacası hızın çok önemli olmadığı ancak uzun mesafeli ve düşük güç tüketimli iletişim gerektiren alanlarda kullanım alanı bulabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27006 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wi-fi, Wi-Fi HaLow ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim