Anlık Bildirim

267 milyon Facebook kimliği internete saçıldı

Facebook sosyal ağının neredeyse yüzde 10’una denk gelen büyük veri sızıntısı kullanıcıların isimlerini ve telefon numaralarını şifresiz bir şekilde erişime açık hale getiriyor.

267 milyon Facebook kimliği internete saçıldı Tam Boyutta Gör

Yıllardır dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’un yaşadığı veri sızıntıları artık olağan durumlardan birisi haline geldi. Milyarlarca dolar tazminat ödemesine karşın Facebook bir türlü sızıntıların önüne geçemiyor.

Dev sızıntı

Bu hafta ortaya çıkan yeni bir veri tabanı yaklaşık 267 milyon Facebook kullancısının kullanıcı adını, isimlerini ve telefon numaralarını şifresiz bir şekilde barındırıyor. Güvenlik araştırmacıları sızıntının kaynağını bulabilmek için çalışıyor.

Araştırmacılar Facebook kimliklerinin geçen yıl Facebook geliştirme araçlarının telefon numaralarına erişiminin kapatılmasının öncesinde bu sızıntının olduğunu düşünüyor zira hali hazırda telefon numaralarına erişebilen bir araç mevcut değil.

Diğer taraftan veri sızıntısının Vietnam kaynaklı suç şebekeleri tarafından yapıldığına dair kanıtlar var. Araştırmacılar verilerin herkese açık Facebook profillerinden de elde edilmiş olabileceğini düşünüyor. Facebook henüz konu ile ilgili açıklama yapmadı ancak uzmanlar Gizlilik menüsünden paylaşım seçeneklerinin kısıtlanmasını tavsiye ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim