Anlık Bildirim

20TB HDD üretimi hızlandı, çift okuyucu yaygınlaşıyor

Seagate bir yandan manyetik yazma teknolojilerini geliştirerek yüksek kapasitelere ulaşırken bir yandan çoklu kafa teknolojileri ile de aktarım hızlarını geliştiriyor. 

mach.2 hdd

Özellikle hız açısından SSD’lerin gerisinde kalan ve satış liderliğini elinden kaçıran HDD sektörü önemli adımlar atmaya devam ediyor. Sektör lideri Seagate iki önemli konuda umut verdi. 

20TB HDD üretimi hızlanıyor

Seagate ilk olarak HAMR yani ısı yardımlı manyetik kayıt teknolojisini temel alan 20TB HDD sürücüleri üretmiş ve belli başlı müşterilere tedarik etmeye başlamıştı. Biraz zahmetli bir süreç olduğu için firma PMR tabanlı HDD sürücülerin daha fazla yaygınlaşmasını bekliyor. 

Birbirine paralel manyetik izler üzerine yazan PMR teknolojisinin iki boyutlu kategorisi TDMR olarak adlandırılıyor. TDMR tabanlı 20TB HDD sürücülerin de üretimi hızlandı. Seagate daha fazla veri merkezi müşterisine bu kapasiteleri sunmaya hazırlanıyor. 

Diğer taraftan çift kafalı Mach.2 HDD sürücüler de daha fazla müşteriye tedarik edilecek. Microsoft gibi bir kaç müşterinin kullandığı Mach.2 teknolojisi 524MB/s sürdürülebilir hızlar ile SSD’lere rakip oluyor. 

Mach.2 hali hazırda 3.5 inçlik Exos 2X7 14TB HDD sürücüsünde kullanılıyor. Helium damgalı sürücü 7200RPM dönüş hızı ve 256MB çok segmentli tampona sahip. Tek port SAS 12Gb/s üzerinden bağlanan sürücü sektörün en hızlı HDD sürücüsü olarak gösteriliyor. Seagate 2030 yılına kadar bu teknolojilerden en az birinde 100TB kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim