Anlık Bildirim

2022 Jeep Grand Cherokee, şarj edilebilir hibrit versiyonla geldi

Bugün örtüsü kaldırılan yeni Grand Cherokee, modelin ilk hibrit versiyonu Grand Cherokee 4xe'yi de beraberinde getirdi. 2022 Grand Cherokee'nin tasarımı ve özellikleri haberimizde:

2022 Jeep Grand Cherokee, şarj edilebilir hibrit versiyonla geldi Tam Boyutta Gör

Yeni 2022 Jeep Grand Cherokee kısa süre önce düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı. Büyük kardeşi Grand Cherokee L ile aynı tasarımı paylaşan fakat daha kısa aks mesafesiyle (2964 mm) beş kişilik oturma kapasitesi sunan model, serinin ilk hibrit versiyonunu da beraberinde getirdi.

2022 Grand Cherokee özellikleriyle neler sunuyor?

2022 Jeep Grand Cherokee'nin PHEV yani şarj edilebilir hibrit versiyonunda, tıpkı Wrangler 4xe'de olduğu gibi 2.0 litre benzinli ünite 100 kW'lık elektrikli motor desteğine sahip. Bu sayede araç, toplamda 375 beygir güç ve 637 Nm tork sunuyor. 17.3 kWsa'lik batarya paketi de yeni Grand Cherokee'ye 40 kilometre saf elektrikli sürüş menzili sağlıyor.

Yeni Grand Cherokee'de daha geleneksel motor arayanlar için de seçenekler mevcut. Bunun için ilk basamak, 293 beygir güç ve 352 Nm tork üreten 3.6 litre V6 ünite. Bu motor 2.8 ton çekme kapasitesine sahip. Üst basamakta ise 357 beygir güç ve 528 Nm tork üreten 5.7 litre V8 ünite bulunuyor. En tepede Hellcat destekli Trackhawk versiyonun bulunması bekleniyor fakat henüz markadan doğrulama gelmedi.

2022 Jeep Grand Cherokee, şarj edilebilir hibrit versiyonla geldi Tam Boyutta Gör

Grand Cherokee'nin arazi sürüşüne odaklanan Trailhawk versiyonu ise listede. Havalı süspansiyon bu versiyonda yerden yüksekliği 287 mm'ye kadar (+10 mm) yükseltebiliyor. Ayrıca tasarımda plastik eklentiler ve yaklaşma/uzaklaşma açılarını iyileştiren tamponlar görüyoruz. Bunun yanında all-terrain lastikler, çeki kancaları, arazi sürüşü mod seçimleri ve elektronik arka sınırlı kaydırmalı diferansiyel gibi özellikler de Trailhawk versiyonunda karşımıza çıkıyor.

2022 Grand Cherokee'de dört tekerlekten çekiş sistemi versiyona göre Quadra-Trac I, Quadra-Trac II ve Quadra-Drive II olarak değişiyor. Örneğin Trailhawk'ta Quadra-Trac II mevcut. Tüm seçeneklerde yakıt tasarrufu sağlamak için ön aks çekişten çıkarılabiliyor. Ekstra çekiş gücü gerektiğindeyse yeniden devreye giriyor.

Yeni SUV'un fiyatı henüz belli değil. Benzinli modeller bu yıl bitmeden ABD'de satışa sunulmuş olacak. 4xe isimli PHEV versiyon ise 2022'nin başında üretime girecek ve ardından ABD ve global pazarda satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim