Anlık Bildirim

2020 yılında 199 milyon 5G telefon satışı ön görülüyor

Uygun fiyatlı modellerin de piyasaya çıkması ile birlikte bu yıl 5G uyumlu akıllı telefon satışlarında önemli bir sıçrama yaşanması bekleniyor. Tahminler 199 milyon 5G telefon satışı yönünde.

2020 yılında 199 milyon 5G telefon satışı ön görülüyor Tam Boyutta Gör

Geçen yıl akıllı telefon pazarında 5G teknolojisinin ilk adımlarını görmeye başlamıştık. Nihai süreç henüz başlamadığı için sınırlı olan bu adımlar bu yıl rekor yükselişler görecek. Analizler büyük sıçramalar bekliyor.

Atılım bu yıl olacak

Strategy Analytics tarafından yapılan analizlere göre 2020 yılında toplamda 199 milyon 5G uyumlu akıllı telefon satışı ön görülüyor. LTE uyumlu 1.16 milyar akıllı telefon ile pazarın toplamda 1.36 milyar cihaz satışına ulaşacağı tahmin ediliyor.

5G uyumlu telefonların pazar içerisindeki payı ise yüzde 15 dolayında olacak. Bu payın Çin, ABD, Japonya, Almanya ve Güney Kore’ye yayılacağı ifade ediliyor. 2019 yılında sadece 19 milyon adet satan 5G uyumlu akıllı telefonlar yüzde 1 civarında bir pazar payı elde edebilmişti.

Yılın ilk yarısında 5G telefonların yavaş benimseneceği ifade ediliyor. Altyapıların yaygınlaşması ile birlikte yılın ikinci yarısında beklenen satış hızları yakalanacak. Uygun fiyatlı 5G telefonlar ile birlikte 2025 yılında 1 milyar 5G akıllı telefon satışına ulaşılacağı vurgulanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim