Anlık Bildirim

Yeni iPhone SE'nin batarya kapasitesi ve merak edilen diğer donanım özellikleri belli oldu

Apple'ın batarya kapasitesini açıklamadığı yeni iPhone SE; Çin'de bir taşıyıcının web sitesinde belirdi. Böylelikle RAM ve batarya kapasitesi açığa çıkan iPhone SE'nin donanım özellikleri netleşti.

2020 iphone se batarya kapasitesi ne kadar Tam Boyutta Gör

Apple; her iPhone modelinde olduğu gibi yeni iPhone SE’nin de RAM ve batarya kapasitesini açıklamazken, Çinli telekomünikasyon şirketi China Telecom'un web sitesinde beliren teknik özellik listesi, Apple'ın sır perdesini aralayarak, yeni iPhone SE'nin en çok merak edilen donanım özelliklerini açığa çıkardı.

Batarya iPhone 8'den, RAM ise iPhone 8 Plus'tan miras

China Telecom'un listesine göre; yeni iPhone SE'de 1821 mAh kapasiteli batarya ve 3 GB RAM yer alıyor. Ortaya çıkan bu bilgilerle birlikte, Apple'ın batarya için "iPhone 8 ile yaklaşık aynı pil ömrü" açıklamasında bulunduğu yeni iPhone SE'nin en çok merak edilen özelliği de netlik kazandı. 

Bu noktada yeni iPhone SE'nin iPhone 8 ile aynı bataryaya ev sahipliği yaptığını, bellek tarafında ise iPhone 8 Plus'ın mirasçısı olduğunu söyleyebiliriz. 

18W hızlı şarj adaptörüyle(kutudan çıkan 5W) 30 dakikada %50’ye kadar hızlı şarj olabilen yeni iPhone SE'nin Apple tarafından paylaşılan batarya süreleri şu şekilde:

  • 13 saate kadar video oynatma
  • 8 saate kadar online video izleme
  • 40 saate kadar da ses çalma süresi

2020 iphone se batarya kapasitesi ne kadar Tam Boyutta Gör

Ultra Geniş Bant (U1) Çipi bulunmuyor 

Apple'ın iPhone 11 modelleriyle birlikte kullanmaya başladığı, uzamsal farkındalık sunan ve ultra geniş bant teknolojisini destekleyen U1 çipine yeni iPhone SE'de yer vermediğini de Cupertinolu teknoloji devinin iPhone SE teknik özellikler sayfasında U1 çipinin varlığından bahsetmemesiyle öğreniyoruz. 

Eşyaları takip etmek veya bulmak amacıyla geliştirildiği iddia edilen Apple AirTag aksesuarının tanıtılmasıyla birlikte, U1 yongasının aktif bir şekilde kullanılmaya başlanacağı söyleniyor. Zira üzerinde AirTag izleyicisi bulunan eşyaların konumunun, yalnızca U1 yongalarına sahip cihazlar tarafından tespit edilebileceği düşünülüyor. 

Bu çipin AirDrop deneyimini iyileştirdiği de iPhone 11 modellerinden biliniyor. Öyle ki içerisinde U1 çip bulunan iPhone’unuzu başka bir iPhone’a doğrulttuğunuzda, AirDrop o aygıta öncelik vererek dosyaları daha hızlı paylaşmanıza olanak tanıyor.

Yeni iPhone SE, ultra geniş bant çipine ev sahipliği yapmasa da iPhone 11 modellerinden de aşina olduğumuz en yeni bağlantı teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Bunlar:

  • 2x2 MIMO ve LAA özelliklerine sahip Gigabit sınıfı LTE
  • 2x2 MIMO özellikli 802.11ax Wi-Fi 6
  • Bluetooth 5.0 wireless teknolojisi
  • Okuyucu modu özellikli NFC
  • Güç koruma özellikli Ekspres Kartlar

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22944 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, iphone se ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim