Anlık Bildirim

100 milyon kullanıcıya ulaşan CamScanner uygulaması zararlı yazılım barındırıyor

Android dünyasında en popüler PDF tarayıcı uygulamalarından birisi olan CamScanner kodlarında zararlı yazılım keşfedildi. Uygulama sahte reklam tıklamaları yaptırıyor.

Son dönemde birbiri ardına Google Play mağazasında zararlı yazılım barındıran Android uygulamaları gündeme geliyor. Google sıkı tedbirler uygulasa da bu zararlı uygulamalar bir şekilde gözden kaçmayı başarıyor. Şimdi ise daha endişe verici bir durum söz konusu.

Popüler bir uygulamaydı

Gelen bilgilere göre Google Play mağazasında PDF dökümanları tarayarak metne aktarabilen uygulamaların en popülerlerinden CamScanner, zararlı yazılım barındırıyor. 2010 yılında indirmeye sunulan uygulama 100 milyon civarında kullanıcıya sahipti.

Aslında CamScanner güvenilir olarak kabul edilen bir uygulamaydı ve toplam 1.8 milyon olumlu yorum almayı başarmıştı. Bununla birlikte son dönemde artmaya başlayan olumsuz yorumlar sonrasında Kaspersky Labs uygulamayı incelemeye başladı.

İnceleme sonunda uygulamanın bir reklam kütüphanesi üzerinden zararlı kodlar dağıttığı anlaşılmış. Bu kodlar sahte reklam tıklamalarına sebep oluyor ve kullanıcıları ücretli aboneliklere yönlendiriyor. Ayrıca uzak sunuculara bağlanarak yeni kodlar da indirebiliyor.

Zararlı yazılım bilinçli bir şekilde geliştiriciler tarafından mı dahil edildi yoksa üçüncü taraf hacker grupları da kodlara müdahil oldu bilinmiyor. Uygulamanın son güncellemesi ile zararlı kodların kaldırıldığı ifade ediliyor ancak mağazadan kaldırılmış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10188 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, camscanner ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim