Anlık Bildirim

Getir, n11’i satmayı düşünüyor

Getir, çevrimiçi alışveriş platformu n11’in tüm hisselerini geçtiğimiz yıl satın almıştı. Yeni gelen bir rapora göre ise Getir, kötü gidişatı hafifletmek için n11’ı satmayı düşünüyor.
Getir, n11’i satmayı düşünüyor Tam Boyutta Gör
Türkiye’nin önemli girişimlerinden biri olan ve bir dönem 12 milyar dolar değerlemeye ulaşan Getir, son zamanlarda olumsuz bir tabloyla karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde Getir’in başta İngiltere olmak üzere Hollanda ve Almanya’dan çıkacağı haberleri basına yayılmıştı. Şimdi ise Getir’in henüz geçen yıl tüm hisselerini aldığı alışveriş platformu n11 satabileceği iddia ediliyor.

Getir, n11’i satılacaklar listesine koyabilir

Reuters’in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre hızlı market ve yemek teslimat girişimi Getir, yatırımcılarla yeni bir yol haritası üzerinde görüşüyor. Bu yol haritasında seçenekler arasında n11’in satışı da bulunuyor.

Getir, özellikle pandemi döneminde hızla büyümüş ve Batı Avrupa ila ABD’ye operasyonlarını taşımıştı. Ancak pandemi bitip insanlar fiziksel alışverişe geri dönünce firmanın kâr marjları düşüşe geçti ve yeni pazarlarda yapılan yatırımların maliyetinin karşılanması zorlaştı. Elbette n11’in satışı için şimdilik kesinleşmiş bir durum bulunmuyor ancak Getir’deki gidişat pek parlak görünmüyor.

Firma geçtiğimiz yıl Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz pazarlarından çekilmişti. Halihazırda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD pazarlarında bulunan Getir’in Türkiye ve ABD dışındaki pazarlardan da çekileceği belirtiliyor. Bunlar dışında Getir’in yine geçen yıl satın aldığı FreshDirect'i ve 2022’e aldığı Alman Gorillas'ı satabileceği belirtiliyor. Alman medyasına göre ise Getir, Gorillas'ın satışıyla birlikte 1.800 çalışanını işten çıkaracak ve 15 Mayıs itibariyle ülkedeki faaliyetlerini sonlandıracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14383 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
getir, n11 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim