Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük çift rotorlu yüzer rüzgar platformu tanıtıldı

Çin'deki en büyük özel rüzgar türbini üreticisi olan MingYang, bu alandaki atılımlarını sürdürüyor. Firma kısa bir süre önce dünyanın en büyük çift rotorlu yüzer rüzgar platformunu piyasaya sürdü.
Dünyanın en büyük çift rotorlu yüzer rüzgar platformu tanıtıldı Tam Boyutta Gör
Çin'deki en büyük özel rüzgar türbini üreticisi olan MingYang, dünyanın en büyük yüzer rüzgar enerjisi platformu OceanX’i piyasaya sürdü. Firma, bu platformun küçük ölçekli bir prototipini daha önce Almanya’da başarıyla test etmişti. Bu testlerden öğrenilenlerle birlikte geliştirilen tam ölçekli OceanX platformu 8,3 MW'lık iki türbine ev sahipliği yapacak.

MingYang, OceanX platformu 16,6 MW kapasite sunuyor

MingYang, halihazırda OceanX platformunu Çin’deki rıhtımda monte ediyor. Ming Yang Group, kule kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra kurulum çalışmalarına devam edeceğini ve platformunun montajını bu yılın ilk yarısında tamamlamayı planladığını söyledi.

Dünyanın en büyük çift rotorlu yüzer rüzgar platformu tanıtıldı Tam Boyutta Gör
OceanX platformunun ana bileşeni sahip olduğu kulesi diyebiliriz. Sıradan "I" tipi rüzgar türbinlerinin aksine, "OceanX" dünyada "V" tipi kule yapısını benimseyen ilk türbin olma özelliğini taşıyor. Platform, yüzer bir tabanı paylaşan toplamda 16,6 MW kapasiteli iki adet Ming Yang MySE8.3-180 açık deniz rüzgar türbinini taşıyacak.
Dünyanın en büyük çift rotorlu yüzer rüzgar platformu tanıtıldı Tam Boyutta Gör
İki başlı yüzer rüzgar platformunun 1:10 prototipi 2020'nin başlarında Almanya'daki bir taş ocağı gölünde devreye alınmış ve ardından Baltık Denizi'nde iki aylık bir operasyonda test edilmişti. Mingyang, bu süre zarfında 72 m/s'ye varan rüzgar hızları ve tam boyuta eşdeğer 30 metreye varan dalga yükseklikleri gibi ekstrem ortam testlerini deneyimlediğini ve gerekli fizibilite sertifikasını aldığını aktarıyor. Mingyang, OceanX platformunun 35 metreden fazla su derinliğine sahip çok çeşitli küresel sularda kullanılabileceğini belirtiyor.

Bununla birlikte firmaya göre yenilikçi uzun eliptik kule tasarımı geleneksel yuvarlak kulelere kıyasla platformun rüzgar verimliliğini arttırıyor. Kulenin ayrıca asansörler ve merdivenler için çift amaçlı bir erişimle donatılması planlanıyor, bu da personelin ana çerçeveye binip inerken daha rahat etmesini sağlayabilir. Mingyang, OceanX platformunda genellikle köprülerde yaygın olarak gördüğümüz kablo bağlama sistemini kullanıyor. Bu kablolama yönteminin yük aktarımını kolaylaştırdığı ve kule yapısının daha hafif olmasına olanak tanıdığı belirtiliyor.

Kaynakça https://www.rechargenews.com/wind/mingyang-launches-worlds-largest-twin-rotor-floating-wind-platform/2-1-1630614 https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7186937424550289408/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim