Anlık Bildirim

ZTE'nin koronavirüs salgını nedeniyle MWC 2020'ye katılmayacağı iddiası yalanlandı

Teknoloji şirketleri LG ve ZTE'nin koronavirüs salgını nedeniyle Mobil Dünya Kongresi'ne katılmayacağı iddia ediliyordu. ZTE, iddiaları yalanlayarak MWC'ye katılacağını duyurdu.

ZTE'nin koronavirüs salgını nedeniyle MWC 2020'ye katılmayacağı iddiası yalanlandı Tam Boyutta Gör

Ülkemiz de başta olmak üzere dünya genelinde panik rüzgarları estiren Koronavirüs salgını, teknoloji şirketlerini etkilemeye devam ediyor. Son haberler ise LG ve Çin merkezli ZTE'den geldi.

MWC 2020 bu yıl renksiz geçebilir

Yapılan açıklamalara göre hem LG, hem de ZTE, bu ayın sonunda İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi 2020'ye katılmayacaklarını açıkladılar. ZTE sözcüsü konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, MWC basın toplatısını iptal ettiklerini ve virüs salgınının ikincil etkilerinin yanı sıra, seyahat ve vize gecikmeleriyle ilgili sorunlar yaşadıklarını doğruladı.

ZTE'nin koronavirüs salgını nedeniyle MWC 2020'ye katılmayacağı iddiası yalanlandı Tam Boyutta Gör

Öte yandan Güney Koreli LG ise, çalışanlarınnın, ortaklarının ve müşterilerinin sağlığını göz önünde bulundurdukları gerekçesiyle MWC 2020'ye katılmaktan vazgeçtiklerini duyurdu. Şirketin açıklamalarına göre bu karar, yüzlerce LG çalışanının uluslararası seyahate maruz kalmamaları ve olası riskleri ortadan kaldırmak için alındı. Buna ek olarak LG'nin, yeni mobil ürünlerini tanıtmak için ayrı bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor. Diğer teknoloji şirketlerinin MWC 2020'ye katılma konusunda nasıl bir karar alacakları ise merak konusu olmuş durumda.

Güncelleme: ZTE, MWC'ye katılacağını duyurdu

ZTE şirketi Mobil Dünya Kongresi 2020'ye katılacağını duyurarak şu açıklamayı yaptı:

ZTE, planlandığı gibi Barcelona'da düzenlenecek olan MWC 20'ye katılarak, kapsamlı 5G uçtan uca çözümlerini ve çok çeşitli 5G cihazlarını sergileyecek.

ZTE, "5G Networking Practice" ve "5G Business Exploration" başlıkları altında, 5G teknolojilerine ek olarak, uçtan uca 5G çözümlerindeki üstün başarılarını göstermeye kararlı ve küresel 5G ağındaki uzmanlığımızı ve başarı hikayelerimizi paylaşacağız. ZTE'nin Mobil Dünya Kongresi'ndeki standı 3F30, Salon 3, FIRA GRAN VIA olacak.

Koronavirüs salgını sonrasında etkilenen bölgelere telekomünikasyon hizmeti sağlamak için kaynaklarımızı organize etmenin yanı sıra, ZTE her zaman çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığına öncelik göstermiştir. Çin sağlık departmanı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün ilgili yönergeleri uyarınca, ZTE bir dizi güvenlik ve koruma önlemi almıştır.

1- ZTE, Çin vatandaşı olmayanlar da dahil olmak üzere, Çin anakarasındaki tüm çalışanların, MWC'ye katılmadan 2 hafta önceye kadar hiçbir belirti göstermemiş olmalarına dikkat edecektir. Buna ek olarak tüm çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini sağlamaları için, bu 2 hafta boyunca kendilerini izole etmeleri gerekmektedir.

2- ZTE, üst düzey toplantılara katılan şirketimizin tüm üst düzey yöneticilerinin, MWC'den en az iki hafta önce Avrupa'da kendilerini izole etmesini sağlayacaktır.

3- ZTE, sergi standının ve ekipmanlarının günlük dezenfekte edilmesini sağlayacaktır.

4- ZTE, stand sunum kadromuzun tümünün Çin dışındaki ülkelerden ve özellikle Avrupa'dan olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda, güvenli, konforlu ve anlamlı bir ziyaret edebilmeniz için GSMA ile yakın bir şekilde çalışıyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim