Anlık Bildirim

Zoom uygulaması için şimdi de Çin irtibatı iddiası

Geçtiğimiz haftalarda bazı kullanıcı verilerinin yanlışlıkle Çin sunucularına aktarıldığının ortaya çıkması Zoom uygulaması ile ilgili Çin irtibatı iddialarının gündeme gelmesine neden oldu.

Zoom uygulaması için şimdi de Çin irtibatı iddiası Tam Boyutta Gör

Son dönemde teknoloji basınında en çok gündem olan konu şüphesiz Zoom uygulaması. İlk etapta kolay görüntülü görüşme sunması ile bir anda popüler olan Zoom uygulamasının hemen ardından problemleri de başladı.

Suçlamaların ardı arkası kesilmiyor

Güvenlik tarafına çok yoğunlaşılmaması nedeniyle hesapların çalınması, sohbetlere izinsiz erişim sağlanması, sohbetlere uygunsuz görüntüler atılması gibi pek çok problem gündeme geldi. Hatta bazı yatırımcılar şirketten davacı oldu.

Şimdi ise Zoom şirketinin Çin hükümeti ile perde arkasında ilişkileri olduğu iddiası ortaya atıldı. Geçtiğimiz haftalarda bazı verilerin yanlışlıkla ChinaOver sunucularına gönderilmesi iddiaların temel nedeni. Bazı kaynaklar Zoom uygulamasının kurucusunun Çinli olmasına da atıf yaparak bu iddialarda bulunuyor.

Uygulamanın kurucusu Eric Yuan ise suçlamaları kabul etmiyor. Yuan yaptığı açıklamada 1997 yılında ABD’ye taşındığını ve 2007 yılında da vatandaşlık aldığını belirtti. Yuan şirketini de ABD’de kurduğunu vurguladı.

Zoom uygulaması ise 21 ülkede ofise ve çalışanlara sahip. 17 veri merkezi dünyanın farklı ülkelerinde yer alıyor. Bir tanesi ise Çin’de. Buradaki veri merkezi ise Avusturalyalı bir şirket tarafından yönetiliyor. Yuan; Çin dışındaki verilerin kesinlikle Çin dışında kaldığını ve geçtiğimiz hafta yaşanan yanlış yönlendirme hatasının da düzeltildiğini dile getiriyor. Bakalım önümüzdeki günlerde Zoom ile ilgili ne tür iddialar gündeme gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim