Anlık Bildirim

Zhaoxin KX-6000 işlemcisi de satışa çıkıyor

VIA lisansı altında ülkedeki kurumsal sunuculara işlemci sağlayan Çinli Zhaoxin firması son kullanıcıya yönelik olarak ikinci işlemcisini de piyasaya sürüyor. Bu kez biraz pahalı.

Zhaoxin KX-6000 işlemcisi de satışa çıkıyor Tam Boyutta Gör

Çin'de VIA lisansıyla kurumlardaki sunucu sistemleri için işlemciler tasarlayan Zhaoxin firması ilk kez son kullanıcıya geliştirici kartı şeklinde sunmaya başlamıştı. İlk KioXin işlemcisinin ardından ikinci KioXin işlemcisi de satışa çıkıyor.

Zhaoxin KX-6000 işlemcisi neler sunuyor?

Zhaoxin KX-6000 adındaki işlemci yine ITX geliştirici kartına entegre şekilde sunulacak ve kendi sistemlerini kurmak isteyenlere hitap edecek. Perfomans açısından biraz daha temel seviye kullanıcıları hedefliyor.

8 çekirdek ve 8 izlek birimine sahip olan işlemci 2.7GHz saat hızında çalışıyor. 8MB Seviye 2 ön bellek ile yetinilmiş ve Seviye 3 ön belleğe yer verilmemiş. İşlemci 16nm süreci ile TSMC tarafından üretiliyor.

Çift kanal bellek kontrolcüsü 64GB'a kadar DDR4-3200MHz desteği sunuyor. SSE 4.2 ve AVX komut setleri barındıran işlemci DirectX 11, M.2, PCIe 3.0, SATA ve USB 3.1 desteği sunuyor. Entegre geldiği C1888 mini-ITX anakarta ise GeForce RTX 2060'a kadar ekran kartları takılabilecek. Firma işlemcisinin Core i5-7400 ile benzer bir performans sunduğunu ifade ediyor. Zhaoxin KX-6000 geliştirici kartı 620$ civarında bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim