Anlık Bildirim

Yüz tanıma sistemlerini kandıran kazak icat edildi: Giyen kişiyi gizliyor

Bilim insanları giyen kişiyi yüz tanıma sistemlerinden gizleyen bir kazak geliştirdi. Yapılan araştırma halka açık alanlardaki kameralarla yapılan yüz tanımanın engellenebileceğini ortaya koyuyor.
Yüz tanıma sistemlerini kandıran kazak icat edildi Tam Boyutta Gör
Maryland Üniversitesi'nden bilim insanları giyen kişiyi yüz tanıma sistemlerinden gizleyebilen bir kazak icat etti. Yeni araştırma, halka açık alanlara yerleştirilen kameralarla yapılan yüz tanımayı engelleyebilecek giysi oluşturmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar yapay zeka tabanlı yüz tanıma sistemlerinin kafasını karıştıran bir resim üretti. Söz konusu görüntü sebze pazarındaki insanların tezgah arkasından çekilmiş bir fotoğrafını andırıyor ancak gerçekte tamamen sentetik bir resimden bahsediyoruz.

YOLOv2 algoritması kandırıldı

Oluşturulan bu özel desen bir kazağa uygulandı. Sonuç olarak bu kazağı giyen kişi yapay zeka tabanlı yüz tanıma sistemleri tarafından algılanamadı. Testlerin gerçek zamanlı nesne tespiti yapabilen YOLOv2 dedektörü üzerinde yapıldığını da belirtmeden geçmeyelim.

Yüz tanıma sistemlerini kandıran kazak icat edildi Tam Boyutta Gör
Araştırmacılar yeni icatlarını şu şekilde tanımlıyor "Bu şık kazak, kışın ofiste veya yolda sizi sıcak tutmak için mükemmel. Su geçirmez mikro polar astarı, modern kesimi ve anti-yapay zeka desenleriyle nesne dedektörlerinden saklanmanıza yardımcı olur"
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19068 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yapay Zeka, yüz tanıma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim