Anlık Bildirim

Yüz tanıma şirketinin 3 milyarı aşkın fotoğrafına izinsiz erişim

Bir grup hacker, ABD'li yüz tanıma şirketi Clearview AI'ı sosyal medyadan topladığı surat veritabanına sızmayı başardı. Firmanın açıklamasına göre arşivde 3 milyardan fazla fotoğraf bulunuyor.

Yüz tanıma şirketinin 3 milyarı aşkın fotoğrafına izinsiz erişim Tam Boyutta Gör

ABD’li Clearview AI isimli şirket yüz tanıma teknolojisi üzerine yazılımlar geliştiriyor. Clearview AI, veri sızıntısı yaşadığını ve 3 milyarı aşkın fotoğrafa izinsiz erişildiğini açıkladı.

Clearview AI, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki kullanıcıların yüzünü depoluyor ve bu yüzleri yüz tanıma teknolojisi yeteneğini geliştirmek için kullanıyor. Firma yaptığı açıklamada Facebook, Instagram, Twitter, YouTube gibi sosyal medya platformlarından topladıkları 3 milyardan fazla fotoğrafa izinsiz erişildiğini duyurdu.

Clearview AI avukatı Tor Ekeland’ın sözlerine göre yetkisiz birisi, müşterilere sunulan listeye erişti. Yetkisiz erişim kısa süre sonra fark edildi ve erişimi engellendi. Ekeland, "Ne yazık ki veri ihlalleri hayatın bir parçası. Sunucularımıza asla erişilmedi. Şirketin güvenlik prosedürlerini güçlendirmeye devam ediyoruz. Söz konusu güvenlik açığı da engellenmiş durumda.'' ifadelerini kullandı.

Platforma izinsiz giriş yapan hackerların 3 milyarı aşkın fotoğrafı ne şekilde kullanacağı henüz bilinmiyor. Deepfake teknolojisinin günümüzde ulaştığı noktayı düşününce endişelenmemek elde değil.

Clearview AI, kurulduğu günden beri ABD halkı tarafından yoğun bir şekilde eleştiriliyor. Firma sosyal medyada yayınlanan “herkese açık fotoğrafları” başta FBI olmak üzere ABD’li kolluk kuvvetleri ve özel müşterilere satıyor. Facebook, Clearview AI’ın veri toplamasını engellemek için çalışmalar başlattığını duyurmuş ve Facebook platformlarından toplanan verilerin silinmesini talep etmişti. Clearview AI’ın CEO’su ise veri toplama şekillerinin anayasaya aykırı olmadığını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim