Anlık Bildirim

Sahte IMEI'li kaçak telefonlara operasyon başlatıldı

Yurt dışından kaçak yollarla getirilen telefon haberlerine bir yenisi daha eklendi. Sahte IMEI ile satılan telefonlara yönelik 74 ilde operasyon düzenlendi.                  

Yurt dışından getirilen sahte IMEI'li telefonlara operasyon! Tam Boyutta Gör

Türkiye’de sıfır telefon fiyatlarındaki artışın sürmesiyle beraber yurt dışından kaçak yollarla getirilen ve sahte IMEI ile satışa sunulan yurt dışı cihazlarına yönelik operasyon yapıldı. Operasyona Sinyal Operasyonu adı verildi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından 76 ilde sabah saatlerinde 341 adreste eş zamanlı operasyon başlatıldı. Şu ana kadar 1145 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi, 70 şahıs gözaltına alındı.

Yurt dışından getirilen sahte IMEI'li telefonlara operasyon! Tam Boyutta Gör

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kaçak cep telefonlarının Türkiye’ye getirilirken gümrüğe beyan edilmeden sokulduğu, bu telefonların gizli depolarda toplandığı ardından kuryeler vasıtasıyla cep telefonu satıcılarına dağıtıldığı belirlendi. Kaçak telefonlara ülkemizdeki kayıtlı eski model cep telefonlarının IMEI bilgileri klonlanarak kullanıma hazır şekilde satılıyor.

Açıklamada, mağduriyet yaşanmaması adına vatandaşların e-Devlet hesaplarını sık sık kontrol ederek bilgileri dışında cep telefonu kaydına rastlamaları halinde durumu yetkililere bildirmesi uyarısında bulunuldu. Arama çalışmaları 74 ilde devam ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33385 kez okundu.
89 kişi, toplam 99 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, yurt dışı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim