Anlık Bildirim

YouTube telif hakkı kontrolünü kolaylaştırıyor

YouTube kanal içerikleriniz arasında telif hakkı yemiş bir video varsa artık Kısıtlamalar paneline giderek sorunlu olan kısmı hızlı bir şekilde çıkarabilirsiniz.

YouTube telif hakkı kontrolünü kolaylaştırıyor Tam Boyutta Gör

Bir yandan içeriklerdeki kaliteyi arttırmak için çareler arayan YouTube bir yandan da içerik üreticilerinin özgün yapımlarını korumak için tedbirler alıyor. Yeni düzenleme ile telif hakkı kontrolü kolaylaşıyor.

Otomatik kesecek

YouTube Studio paneline yapılan bir güncelleme kullanıcıların artık telif hakkı barındıran kısmı hızlıca kaldırmasını sağlayacak. Videolar menüsündeki Kısıtlamalar adındaki yeni sekme hangi videoların telif hakkından etkilendiğini gösteriyor.

Detaylara girildiğinde videonun sıkıntılı kısmı, talebi kimin yaptığı ve telif hakkına kimin sahip olduğu görülebiliyor. Bu kısımda kullanıcı arka plan müziğinin yerine telifsiz bir mzük koyabiliyor veya videonun o kısmını tamamen çıkarabiliyor. Sonrasında da otomatik olarak telif hakkı talebi kalkıyor.

YouTube platformundaki telif hakkı sistemi zaman zaman eleştirilere neden oluyor. Alakasız videoların telif hakkı nedeniyle kaldırılması veya telif hakkı talebini yapan kişinin haklı olup olmadığının tam tespit edilememesi bunlar arasında. Halen daha içerik üreticilerinin bu anlamda hakları tam olarak korunamıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim