Anlık Bildirim

iOS 14.2 güncellemesiyle denetim merkezine müzik tanıma özelliği eklenecek

Shazam'ın müzik tanıma özelliği, iPhone'lardaki denetim merkezine eklenecek. Bu sayede denetim merkezinden tek bir tuşa basarak dinlediğiniz müziğin adını öğrenebileceksiniz.

iOS 14.2 güncellemesiyle denetim merkezine müzik tanıma özelliği eklenecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıllarda müzik tanıma uygulaması Shazam'ı satın alan Apple, iOS 14.2 güncellemesiyle birlikte Shazam'ın müzik tanıma özelliğini iPhone'ların denetim merkezine entegre edecek.

Denetim merkezinden aktif edilebilecek

iPhone kullanıcıları müzik tanıma özelliğine yabancı değil. Zira Siri'yi açıp "Bu şarkının adı ne?" diye sorduğunuzda, Siri birkaç saniye içinde şarkınının adını ve kim tarafından söylendiğini bulabiliyor. Ancak iOS 14.2 ile birlikte, bu özelliği kullanabilmek daha zahmetsiz bir hale gelecek.

Öyle ki artık Siri'ye soru sormaya gerek kalmadan, yalnızca denetim merkezindeki müzik tanıma özelliğini aktif ederek bulunduğuz ortamda çalan şarkının adını ve kim tarafından söylendiğini öğrenebileceksiniz. Üstelik AirPods takılıyken de çalışacak olan müzik tanıma özelliği, uygulamalarda çalan müziği de tespit edebilecek. 

iOS 14.2 güncellemesiyle denetim merkezine müzik tanıma özelliği eklenecek Tam Boyutta Gör

iOS 14.2 güncellemesinin yayınlanmasıyla birlikte aktif edilecek olan bu özelliği kullanabilmek için iPhone'un ayarlar uygulamasına girip denetim merkezi sekmesine dokunmalısınız. Ardından daha fazla denetim kısmından "müzik tanıma" özelliğini bulup solundaki artı düğmesine basmalısınız. Böylelikle müzik tanıma özelliğini denetim merkezine eklemiş olacaksınız. Artık tek yapmanız gereken hoşunuza giden şarkının adını öğrenmek için denetim merkezinden müzik tanıma özelliğini aktif etmek olacak. Bu aşamadan sonra iPhone, şarkının adını ve kim tarafından söylendiğini bulup şarkıyı dinlemek için sizi Apple Music uygulamasına yönlendirecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17833 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 14, Shazam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim