Anlık Bildirim

Yetenekleri ve yerlilik oranı artan Atak helikopterinden ilk uçuş

Atak'ın lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleriyle donatılmış Faz-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yeni versiyonun ilk teslimatları 2020 ortalarından itibaren yapılacak.

Yetenekleri ve yerlilik oranı artan Atak helikopterinden ilk uçuş Tam Boyutta Gör

Güvenlik güçlerinin envanterindeki Atak helikopterlerinin sayısı yeni teslimatlarla artarken, Atak Faz-2 olarak adlandırılan ve daha yetenekli olacağı söylenen versiyonun geliştirme aşaması da devam ediyor. Bu kapsamda, Atak Faz-2 helikopterinin ilk uçuşunun başarıyla gerçekleştirildiği duyuruldu.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Atak'ın lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleriyle donatılmış Faz-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yerlilik oranı daha da artan Atak Faz-2 helikopterlerini, yapılacak detay testlerden sonra 2020 ortasından itibaren teslim etmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen T129 Atak Projesi kapsamında bugüne kadar TUSAŞ tarafından üretilen 53 Atak helikopterinin güvenlik güçlerine teslimatı yapıldı. Gelişim süreci devam eden Atak Faz-2 versiyonundan ise ilk aşamada 21 helikopter teslimatı yapılması planlanıyor. Teslimatlar 2020 ortasından itibaren yapılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim