Anlık Bildirim

Yerli otomobilin nerede üretileceği ve verilen devlet destekleri belli oldu

Yerli otomobilin ön gösterimine saatler kaldı. Bugün 14.30'da ön gösterimi yapılacak yerli otomobilin nerede üretileceği, toplam yatırım tutarı ve devletin verdiği destekler belli oldu.

Yerli otomobilin nerede üretileceği ve verilen devlet destekleri belli oldu Tam Boyutta Gör

Yerli otomobilin tanıtımına saatler kala, aracın üretimiyle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, yerli otomobilin üretim tesisi Bursa’da kurulacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Gemlik'teki 4 milyon m2'lik arazisinin 1 milyon m2'lik kısmı yerli otomobilin üretileceği tesis için tahsis edilecek.

Kararda yer alan bilgilere göre, Bursa’da kurulacak elektrikli otomobil üretim tesisine proje bazlı devlet yardımı verilecek. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından komple yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin ön görülen sabit yatırım tutarı 22 milyar TL olarak açıklandı.

Yılda 175 bin adet otomobil üretilecek

Yerli otomobilin üretimi için yapılacak yatırımın süresi, başlangıç tarihi olan 30 Ekim 2019’dan itibaren 13 yıl olarak belirlendi. Yatırımın ön görülen sürede gerçekleştirilememesi halinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar ek süre verilebilecek. Yerli otomobilin üretim tesisinde 4.323 kişinin istihdam edilmesi ön görülüyor.

Yerli otomobilin nerede üretileceği ve verilen devlet destekleri belli oldu Tam Boyutta Gör

Yerli otomobil projesi kapsamında 5 ayrı modelin karşımıza çıkacağı zaten daha önce de söyleniyordu. Bugün yayımlanan karara göre de elektrikli otomobil üretim tesisinde 5 ayrı model üretileceği ifade edildi. Söz konusu üretim tesisinde yılda 175 bin adet otomobil üretilecek.

Yerli otomobilin üretimi için verilen devlet destekleri

Yerli otomobilin üretimi için verilen devlet destekleri arasında alım garantisi, Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 100 vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon TL’lik nitelikli personel desteği, faiz ve kar payı desteği ile yatırım yeri tahsisi yer alıyor.

Söz konusu alım garantisi, 31.12.2035’e kadar devlet kurumlarına alınacak 30 bin adet yerli otomobili kapsıyor. Yerli otomobilin ön gösterimi bugün saat 14.30’da Gebze’de yapılacak. Tüm detayları siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7199 kez okundu.
48 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil nerede üretilecek, yerli otomobil tasarımı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim