Anlık Bildirim

Yerli otomobilin fabrika kuruluş lansmanı için tarih belli oldu

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Bursa Milletvekilleri ve Oda Borsa Başkanları Ankara'da bir araya geldi. Düzenlenen toplantının ana gündemi, yerli otomobilin üretileceği fabrika oldu.

Yerli otomobilin fabrika kuruluş lansmanı için tarih belli oldu Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında tanıtılan yerli otomobilin Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak bir fabrikada üretileceği açıklanmıştı. Söz konusu fabrikayla ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) ana gündemi yerli otomobil fabrikası olan bir toplantı düzenlendi. Bursa Milletvekilleri ve Oda Borsa Başkanları’nın ağırlandığı toplantıda, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca, fabrikanın kuruluş lansmanının 12 Mart’ta Gemlik’te yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda Bursa’nın çok önemli bir ekonomik güç olduğunun altını çizen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, potansiyelinin tam olarak kullanılması halinde ülke ekonomisine katkısının daha da artacağını dile getirdi. Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı da Hisarcıklıoğlu’na Bursa’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Gemlikteki 4 milyon m2’lik arazisinin 1 milyon m2’lik kısmı yerli otomobil fabrikası için tahsis edildi. Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda, komple yeni yatırım olarak inşa edilecek fabrikanın ön görülen sabit yatırım tutarı 22 milyar TL olarak açıklanmıştı. Toplamda 5 ayrı modelin üretileceği tesiste 4.323 kişinin istihdam edilmesi ön görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14406 kez okundu.
50 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim